Najnovije

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a tokom olujnog nevremena protekle noći imali ukupno 96 intervencija

 

  • Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, tokom olujnog nevremena protekle noći imali su ukupno 96 intervencija u kojima je spaseno 10 osoba u Novom Sadu i dve u Bačkoj Palanci, dok su dve osobe zadobile povrede, a jedan muškarac u Bačkoj Palanci je smrtno stradao

Trenutno je na snazi šest vanrednih situacija: na čitavoj teritoriji grada Novog Sada i Sremske Mitrovice, kao i opština Šid, Ruma, Irig i Sečanj.

Tokom protekle noći bilo je angažovano ukupno 236 vatrogasaca-spasilaca sa 109 vozila, a od ukupnog broja intervencija 72 su bile uklanjanje stabala, tri gašenja požara izazvanih udarom groma i devet ostalih intervencija.

Od početka olujnog nevremena, od 19. jula, pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica imali su ukupno 343 intervencije od kojih su 254 intervencije uklanjanja oborenih stabala, 24 intervencije gašenja požara izazvanih udarom groma i 32 ostale intervencije (uklanjanje limenih krovova i ostalo).

Takođe, od početka nevremena spasena je ukupno 31 osoba, povređeno je sedam, a jedna osoba je smrtno stradala.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i danas pružaju svu potrebnu pomoć građanima u otklanjanju posledica nevremena i ostaće na terenu jer su tokom današnjeg dana najavlјene nove padavine.

Takođe, pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a, kako stoji i na portalu ovog ministarstva, su u stalnom kontaktu sa predstavnicima Pokrajinske vlade i lokalnih samouprava pogođenih područja i preduzimaju sve potrebne mere kako bi se život građana što pre normalizovao.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

RHMZ: Upozorenje na vremenske nepogode – subota, 22. jul
Novo upozorenje RHMZ

Kategorije

Izbornik