Najnovije

Pripadnici MUP-a Sektora za vanredne situacije angažovani na otklanjanju posledica nastalih usled vremenskih nepogoda

 

SAOPŠTENJE – MUP SRBIJE

  • Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Sektora za vanredne situacije angažovani su na otklanjanju posledica nastalih usled vremenskih nepogoda koje je u subotu 4. februara, zahvatilo teritoriju Republike Srbije

Ukupno 90 vatrogasaca-spasilaca sa 38 vozila iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Pančeva, Niša, Sombora, Valјeva, Jagodine, Užica i Smedereva do sada su bili su angažovani na 41 intervenciji asistenciji ekipama hitne pomoći, izvlačenju vozila koja su sletela sa puta ili su zavejana, kao i na uklanjanju palih stabala i delova krovova.

Trenutno su svi putevi ka Kopaoniku neprohodni zbog oborenih drveća i većih smetova snega. Vatrogasci-spasioci angažovani su na evakuaciji lica na putnom pravcu Sjenica-Novi Pazar u mestu Brnjica, kao i na pružanju pomoći nadležnim putnim preduzećima pri otklanjanju palog drveća radi što bržeg uspostavlјanja saobraćaja na tom putnom pravcu i smanjenju rizika od posledica snežnog nevremena po naše građane.

Mole se građani da ne kreću na put, posebno na putnim pravcima koji su neprohodni i to:

I B-29  Alјinovići – Sjenica – Novi Pazar, II  A-199   Novi Pazar – Deževa – Šaronje – Odvraćenica, II A-211   Brzeće – Kopaonik (Jaram), II A-197   Kumanica – Preko Brdo – Duga Polјana, II A-198   Odvraćenica – Preko Brdo, II A-198   Raška – Kuti – Odvraćenica, II A-201   Vrbnica – granica Srbije sa Crnom Gorom (Vrbnica), II A-202   Sjenica – Raždaginja – Buđevo – Karajukića Bunari – Suvi Do – Leskovac – Velјe Polјe – Tutin i  II B-356   Srasla Bukva – Srezojevci – Trbušani (Komuna).

Bez električne energije su dalekovodi Štavalј i Bare, na teritorije grada Novog Pazara, u Čačku, u selu Donja Trepča, selu Kačulice, u selu Ježevica i Banjica, kao i na teritoriji Opštine Lučani u selima Dlјin, Guberevci, Goračići, Veles i Grab.

Ekipe Elektrodistribucije Srbije su na terenu i otklanjaju kvarove.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neprekidno su na terenu radi pružanja pomoći građanima, pomoći hitnim i drugim službama, kao i otklanjanju posledica izazvane snegom i vetrom.

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Gradonačelnik Kule Damjan Miljanić svečano otvorio „Čvarak fest“ u Sivcu, među izlagačima i Somborci
Crveni krst Sombor: Akcija dobrovoljnog davanja krvi u sredu 8. februara

Kategorije

Izbornik