Estrada

Presek Kekinove karijere na Live albumu „Soundtrack za život“

 

  • Link za pesmu:

http://www.phunet.com/promo/MILE_KEKIN_RENO_4_LIVE_AT_VINTAGE_singl/

„Soundtrack za život – Live At Vintage “ koncertni album i istoimena turneja Mileta Kekina i njegovog novog benda od 2. februara je dostupan na svim digitalnim servisima.

Live album je esencija Kekinove dugogodišnje karijere koju je zvukom i slikom snimio na koncertu u Vintage Industrial Baru u novembru prošle godine kada je promovisao svoj aktuelni album „Nježno đonom“.

Album koji naveliko hvale i publika i kritika uvršten je u 10 najboljih nacionalnih izdanja 2023. godine, a sam Mile ističe ovaj koncert kao jedan od najboljih u svojoj karijeri.

Fenomenalnom svirkom u krcatom Vintageu, Mile je sa bendom publici dao i zadnji atom snage, a pesme koje se nalaze na ovom koncertnom albumu nisu samo presek njegove karijere nego i najbolji opis posla kojem se bavi.

  • Celo vreme tražim prave reči da mi budu mačeta sa kojom ću seći sve što mi smeta’ kao što sam napisao u pesmi Soundtrack za život. Celokupan audio i video snimak izlazi bez veštačkih aroma i pojačivača ukusa iliti zvuka, baš onako kako je odsvirano i otpevano, organski, live, bez semplova i  ritam mašina što ćemo dokazati na svakom od tridesetak dogovorenih nastupu do kraja godine – govori Kekin.

Live singl koji izlazi paralelno sa albumom je veliki hit „Reno4“ koji je originalno izašao na njegovom albumu „Kuća bez krova“ pre šest godina. Pesma je nedeljama bila jedna od najslušanijih širom regiona.

„Reno4 Live At Vintage“ dostupan je na linku:
https://www.youtube.com/watch?v=40NzBmoaPYo

„Svi oni koji žive Bogu iz leđa znaju kakav je to osećaj kada prvi put sedneš u svoj auto, kada te instantno preplavi osećaj potpune slobode jer znaš da više nema čekanja noćnih tramvaja ili stopiranja automobila da te usput negde odbace.

Moj prvi auto je bio legendarni Reno 4, naravno polovni, ali jeftin, pouzdan i romantično neudoban, a najpoznatiji po menjaču koji štrči ko drška kišobrana desno od komandne  table i tako ne razdvaja zaljubljene. Nakon isključivo muške zanatske srednje škole, upisao sam Filozofski fakultet sa 90% devojaka. Sad imam svoj auto i praznu gajbu na brdu iznad Gajnica. Put švalerski mi je širom otvoren, ali ja se eto već na prvoj godini zaljubim u jednu Vesnu i ostanem sa njom narednih sedam godina. Ona se taman vratila iz Amerike a ja između predavanja jurim na snimanje svog prvog  albuma – Džinovski.
Sve to i još poneki autobiografski detalj sam utrpao u jednu pesmu i usput otkrio da se svako u mojoj generaciji barem jednom vozio, ljubio ili nešto više od toga u legendarnoj četvorci.“ – rekao je Mile.

Soundtrack za život dostupan je na svim digitalnim servisima:

https://bfan.link/soundtrack-za-zivot

Mileta Kekina pratite na njegovom InstagramuFacebooku  i  YouTube kanalu

Foto: Vjekoslav Sedlar

Produkcija:


 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Emotivna i lična video priča Matije Cveka u novom singlu “Na jastuku”
Nova pesma Beti Đorđević „Dodirni me dahom“

Kategorije

Izbornik