Kultura

Predstavnici Gradskog muzeja Sombor na 10. Međunarodnoj Dunavskoj konferenciji o kulturi

 

  • Predstavnici Gradskog muzeja Sombor, Muzeja Podunavskih Švaba i Muzeja Batinske bitke, Brankica Ćurčić, Miroslava Ćaćić, Ivana Dekić i Nikola Gucunja učestvovali su poslednjeg aprilskog utorka na Desetoj Međunarodnoj Dunavskoj konferenciji o kulturi „Kultura za sve – Dunav kao kulturni most“ u organizaciji Muzeja Vojvodine i Evropske dunavske akademije iz Ulma

Dunavska konferencija o kulturi pokrenuta je sa ciljem intenziviranja dijaloga i umrežavanja u sektoru kulture. Osnovna ideja je da se Dunavski region posmatra kao jedinstven, ali veoma raznolik kulturni prostor i da se obezbedi platforma za razmenu i saradnju između umetnika, kulturnih institucija i relevantnih donosilaca odluka.

U okviru sesije Nove tehnologije u kulturi, koja je bila usmerena na digitalne, virtuelne i buduće koncepte u muzejima učestvovale su Ivana Dekić, istoričarka, Miroslava Ćaćić kustoskinja istoričarka iz Muzeja Podunavskih Švaba i Brankica Ćurčić, kustoskinja istoričarka umetnosti, organizatorka muzejskih aktivnosti iz Gradskog muzeja Sombor.

Istražen je uticaj novih tehnologija, 3D printinga, VR, AR i mašinskog učenja na očuvanje i doživljaj kulturnog nasleđa.

Nikola Gucunja, kustos istoričar Muzeja Batinske bitke učestvovao je na sesiji Kultura za sve na kojoj je bilo reči o inkluzivnim programima, pristipačnosti muzeja i razvoju publike.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Gradski muzej Sombor: „Sloboda je za nas san“
Jagodina, Neda Radosavljević, njen Golub somborske Biblioteke i nova pobeda kulture

Kategorije

Izbornik