Najnovije

Poznati detalji januarskog izveštaja Policijske uprave u Somboru

 

  • U januaru 2024. godine, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirana su 144 krivična dela, gotovo jednak broj kao 2023. godine u istom periodu kada su zabeležena 142 krivična dela. Procenat rasvetljenih krivičnih dela je za 25 odsto veći nego u januaru 2023. godine sa 75 odsto rasvetljenih krivičnih dela izvršenih od strane nepoznatih lica

Ukupan broj izvršenih krivičnih dela u oblasti opšteg kriminala veći je za oko 16 odsto, a najbrojniju grupu čine krivična dela protiv imovine. Ipak, u januaru tekuće godine, evidentirano je oko 12 odsto manje krađa i oko 13 odsto manje teških krađa u odnosu na januar 2023. godine.

Ove godine dokumentovano je jedno krivično delo razbojništvo koje je rasvetljeno, dok prošle godine nije zabeležno nijedno krivično delo. Broj krivičnih dela nasilje u porodici je isti kao prošle godine (17). Registrovano je jedno krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Takođe, u 27 zaplena oduzeto je oko 330 grama i 15 komada opojne droge, a najviše marihuane i ksalola.

Kada je reč o privrednom kriminalu, evidentirana su dva krivična dela sa dva izvršioca, što je manje nego u januaru 2023. godine kada je zabeleženo četiri krivična dela. Evidentirano je jedno krivično delo visokotehnološkog kriminala i to falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica, dok su u januaru prošle godine zabeležena dva krivična dela.

Dokumentovana su dva krivična dela ekološkog kriminala, odnosno unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija i ubijanje i zlostavljanje životinja, što je manje nego u istom periodu prošle godine (4).

Na području Policijske uprave u Somboru nije bilo značajnih narušavanja javnog reda i mira. Registrovana su 44 javna okupljanja sa 13.296 učesnika i 94 obezbeđenja. U toku meseca registrovano je oko 10 odsto manje izvršenih prekršaja nego u januaru 2023. godine i sličan broj izvršilaca, odnosno u januaru tekuće godine 48 a u istom mesecu 2023. godine 49 izvršilaca.

U druge prihvatne centre u toku januara, sa područja Policijske uprave u Somboru, izmeštena su tri iregularna migranta. Takođe, podnete su prekršajne prijave zbog šest prekršaja iz Zakona o strancima i jedna zbog prekršaja iz Zakona o graničnoj kontroli.

Što se tiče upravnih poslova, na području Policijske uprave u Somboru uručene su 1.522 lične karte,  956 pasoša, 1.812 vozačkih dozvola i 1.305 saobraćajnih dozvola.

Na putevima koje pokriva Policijska uprava u Somboru, u poređenju sa istim mesecom prošle godine, evidentirano je oko 43 odsto više saobraćajnih nezgoda u kojima su, isto kao u januaru 2023. godine, poginula četiri lica. Saobraćajna policija sankcionisala je 195 prekršaja vožnje pod dejstvom alkohola, što je za oko 35 odsto više nego prošle godine u istom mesecu. Takođe, 1.177 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, oko 38 odsto više u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Osim toga, sankcionisano je 463 prekršaja nevezanja sigurnosnog pojasa, odnosno oko 40 odsto više nego u januaru 2023. godine, kao i 49 prekršaja upotrebe mobilnih telefona tokom vožnje, oko 50 odsto više nego 2023. godine u istom mesecu. U januaru 2024. godine zbog vožnje pod dejstvom alkohola zadržano je 36 lica, što je za oko 13 odsto više nego je u istom periodu prošle godine. Zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci zadržano je osam lica, dok je u januaru prošle godine zadržano jedno lice.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Kako se nekad živelo, a kako se danas živi u Stanišiću?
Vozio električni bicikl pod dejstvom narkotika

Kategorije

Izbornik