Najnovije

Požar u Bezdanskoj banji: Plamen progutao terapeutski blok, povređenih nema

Fotografije: Srđan Ačanski

  • Bezdansku banju zahvatio je večeras između 19 i 20 časova veliki požar koji je brzo progutao terapeutski blok i bazenski deo

 

Kako javlja novinarka dopisništva RTV-a u Somboru Zlata Vasiljević, gašenje požara traje još uvek, ali je većinom lokalizovan, a smirivanje će trajati verovatno čitavu noć. Požar je prvo zahvatio krov i izgorelo je dve hiljade kvadratnih metara krova a zatim i unutrašnjost tog dela banje.

Na terenu su se smenjivale četiri ekipe iz Vatrogasne brigade Sombor, kao i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz okolnih mesta.

Gradonačelnik Sombora  Antonio Ratković odmah po izbijanju požara takođe je izašao na teren.

  • Ono što je najbitnije, jeste da nema ljudskih žrtava, i da su naša dobrovoljno vatrogasna društva iz Bačkog Brega, Bezdana, Bačkog Monoštora, čak iz Kupusine, Stanišića, Stapara i Gakova, kao i profesionalna jedinica iz Sombora uskočili i brzom reakcijom su sprečili dalje širenje požara – izjavio je gradonačelnik Ratković.

Na sreću nema povređenih, a dr Dragan Rastović, direktor Opšte bolnice „Doktor Radivoj Simonović“ pod čijom je ingerencijom Bezdanska banja, potvrdio je da sedamdesetak pacijenata i osoblje u smeni jesu na vreme evakuisani.

  • Pacijenti nisu bili ugroženi iz razloga što je požar izbio na krovu terapijskog dela, gde je bazen i terapijski deo, odeljenje za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Bilo je 59 pacijenata, svi su zbrinuti i bezbedni su – potvrdio je direktor Rastović.

Istraga će utvrditi kako je došlo do požara, pa ćemo i toku sutrašnjeg dana pratiti dalja zbivanja, a šteta će biti značajna.

 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Simfonijski koncert posvećen Tini Tarner prvi put u Beogradu
Prosečna neto zarada za novembar 2023. u Srbiji skoro 90.000 dinara

Kategorije

Izbornik