Sport

Potpisan Ugovor za 14. Sportsku olimpijadu radnika Vojvodine u Somboru

 

  • Savez „Sport za sve Vojvodine“ i Grad Sombor, potpisali su Ugovor o međusobnim pravima i obavezama, organizovanju i sprovođenju četvorogodišnjeg ciklusa i završne manifestacije 14. „Sportske olimpijade radnika Vojvodine 2027“. Grad Sombor je izabran 9. jula 2023. godine za domaćina 14. olimpijskog ciklusa. U prostorijama Gradske uprave Ugovor o organizovanju naredne pokrajinske manifestacije potpisali prof. dr Milena Mikalački, predstavnica Saveza i Antonio Ratković u ime Grada Sombora

Uz gradonačelnika Ratkovića, sastanku povodom potpisivanja Ugovora su prisustvovali i zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica, gradska većnica za sport, decu, omladinu i zdravstvo Antonija Nađ Kosanović, predsednik Sportskog saveza grada Sombora Zoran Bojić sa saradnicima i saradnik za sport u Odeljenju za društvene delatnosti Gradske uprave grada Sombora Miloš Aleksić.

Gradonačelnik Ratković se ovom prilikom zahvalio na ukazanom poverenju za organizaciju Olimpijade radnika u Somboru i dopunio kako će Grad opravdati očekivanja i svojim sportskim nasleđem doprineti daljem razvoju Olimpijade:

  • Grad Sombor je grad sporta, sa razvijenom sportskom infrastrukturom u koju se kontinuirano ulaže i koja je na raspolaganju svojim sugrađanima. Ove godine smo uložili značajna sredstva u održavanje i unapređenje mnogobrojnih sportskih objekata, a proširili smo sportske kapacitete izgradivši novu fiskulturnu salu u Srednjoj tehničkoj školi sa sportskim terenom na otvorenom. Drago mi je što je Sombor odabran kao domaćin ovog sportskog susreta i siguran sam da ćemo ispuniti očekivanja i obaveze koje su pred nama – poručio je gradonačelnik Ratković u svom obraćanju.

Tokom sastanka je prikazana i video prezentacija o sportskom kapacitetu grada, kao i o ostvarenim uspesima sportista rodom iz Sombora. Sportske olimpijade radnika Vojvodine imaju tradiciju dugu 52 godine, a Grad Sombor će po prvi put biti domaćin. Realizacija projekta protiče uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

Odbojkaši Sombora maksimalni u Magliću
Somaratonci na planinskoj trci na Povlenu

Kategorije

Izbornik