Ekonomija

Poljoprivrednici u Ruskom Krsturu sproveli akciju uređenja atarskih puteva

 

  • Da mnogo toga u naselju može da se uradi kada postoji ideja i sloga među stanovništvom dokaz su poljoprivrednici iz Ruskog Krstura. Oni su u subotu, 9. marta, organizovali veliku akciju uređenja atarskih puteva, u koju se sa svojom mehanizacijom uključilo dvadesetak njih

Ovo je bila četvrta po redu akcija ovakvog tipa, a jedan od organizatora akcije, Zvonimir Rac, istakao je da je veliki posao urađen i da se nada da će brojnost prisutnih naredne godine biti veća. Takođe, zahvalio se Mesnoj zajednici Ruski Krstur na konkretnoj pomoći i podršci koju pruža još od samih početaka ove akcije:

  • Ovo je četvrta godina kako uređujemo atarske puteve, a danas smo uređivali potez „Međeš“ i „Razmiškov put“, pravac prema Kuli. Na tri lokacije smo zatrpali puteve zemljom, situacija je pre ove akcije bila katastrofalna jer su putevi bili puni rupa. Broj poljoprivrednika koji su učestvovali u akciji je dosta dobar, ali mislim da je moglo i više njih da se odazove, međutim neki od njih nemaju sluha za to. Imamo veliku pomoć od strane Mesne zajednice Ruski Krstur, kao i od lokalne samouprave koja usmerava sredstva. Još nije definisano da li ćemo dobiti novac ili naftu, ali svakako je ta pomoć itekako velika i dragocena.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Rekonstrukcija grejanja stambenih objekata lamela a i b u Somboru
Teku radovi na rehabilitaciji državnog puta od Bača do Odžaka

Kategorije

Izbornik