Najnovije

Pokrajinski ombudsman: Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad starijima – pravo na starost kao ljudsko pravo

 

  • Idući u susret Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad starijima koji se obeležava svake godine 15. juna, za period od 2021. godine do 2030. godine koji su Ujedinjene nacije proglasile Dekadom zdravog starenja, Pokrajinski zaštitinik građana – ombudsman održao je danas okrugli sto pod sloganom „Izazovi zdravog starenja“ u sedištu institucije

Tom prilikom, prisutnim korisnicima gerontoloških ustanova u Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Vrbasu, Rumi i Pančevu obratio se Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman prof. dr Zoran Pavlović, načelnica Centra za promociju zdravlja u Institutu za javno zdravlje Vojvodine doc. dr Snežana Ukropina, psihološkinja u domu na Limanu Gerontološkog centra Vesna Premić, pedagoškinja-rukovoditeljka Klubova za odrasle i starije Tonja Mirković, socijalni radnik angažovan na usluzi Pomoć u kući Miloš Kostić, kao i stručna saradnica Crvenog krsta Novog Sada Ivana Bogojević.

U radu okruglog stola osim panelista, učestvovali su i sami gosti, korisnici geronto ustanova, iznoseći primere dobre prakse iz ustanova iz kojih dolaze. Cilj okruglog stola je sveobuhvatna akcija u smislu poboljšanja života starijih, njihovih porodica i osnaživanje zajednice u kojoj žive, da bi mogli da koriste sve benefite ljudskog prava na (dostojanstvo) starost.

Za naše stare da ih ne zaborave!

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Republički geodetski zavod: IT infrastruktura RGZ-a meta intenzivnog hakerskog napada
Tradicionalno obeležen Dan policije u Somboru

Kategorije

Izbornik