Mladi

“Poke the buble” – javni poziv za sufinansiranje organizacijama civilnog društva

 

  • Centar za omladinski rad otvara javni poziv za dodelu sredstava organizacijama civilnog društva u Republici Srbiji koje se bave mladima i imaju iskustvo u radu sa njima. Svrha ovog poziva jeste inovativni pristup edukaciji kroz mobilne omladinske klubove, koji će putovati kroz najnerazvijenija urbana i ruralna područja u Srbiji. Cilj je pružiti mladima pristup edukaciji, resursima i prostoru za dijalog o ključnim pitanjima, uključujući rodnu ravnopravnost i aktivizam

Poziv je otvoren u okviru projekta „Poke the bubble“ – Gender mobile youth clubs for the new good neighbourly social initiatives between Serbia and Kosovo*, koji finansira Evropska unija, a sprovode Centar za omladinski rad (CZOR) iz Novog Sada i SIT – Centar za savetovanje, socijalne usluge i istraživanje iz Prištine.

Kroz ovaj poziv biće odabrano ukupno 4 organizacije civilnog društva.

Kako bi upoznao zainteresovane strane sa pozivom Centar za omladinski rad organizuje onlajn Info sesiju koja će biti održana u ponedeljak, 15. januara  u 12 časova. Prijava za  Info sesiju može se obaviti putem ovog linka.

„Poke the bubble“ – Gender mobile youth clubs for the new good neighbourly social initiatives between Serbia and Kosovo*

Opšti cilj poziva:

Osnaživanje mladih muškaraca i žena iz najnerazvijenijih urbanih i ruralnih područja u Srbiji za aktivno učešće u rešavanju lokalnih potreba mladih i adresiranje problema rodne neravnopravnosti u njihovim zajednicama.

Specifični cilj poziva:

Povećanje kapaciteta 5 lokalnih organizacija za rad sa mladima (4 odabrane + CZOR) u Srbiji za implementaciju inovativne metodologije rada sa mladima usmerene ka mladim muškarcima i ženama u najnerazvijenijim područjima.

Poziv je dostupan na sajtu Centra za omladinski rad i biće otvoren do 09. februara 2024. godine, do 23:59 časova.

Paket prijava mora biti podnet u skladu sa smernicama datih u pozivu.

Pitanja u vezi sa apliciranjem na konkurs moguće je poslati mejlom najkasnije do 26. januara 2024. godine do 17:00 časova na adresu: obrazovanje@czor.org sa naznakom u predmetu mejla: „Poke the bubble“ – Puno ime potencijalnog nosioca projekta.


 Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , ,

Povezani članci

Radni sastanak predstavnika UNICEF-a i OPENS-a
U žiži: Promocija godišnjeg izdanja regionalnog Indeksa participacije mladih

Kategorije

Izbornik