Region

POINT konferencija u Sarajevu: Cilj da se okupi region

Naslovna: Darko Brkan i Besa Rašiti

  • POINT konferencija (Politička odgovornost i nove tehnologije) najveća je konferencija ovog tipa u regionu jugoistočne Evrope. Od svog prvog izdanja 2011. godine, postala je jedinstveno mesto susreta građanskih aktivista/kinja i predstavnika/ca civilnog društva iz jugoistočne Evrope, ali i iz čitavog sveta, kao i platforma za razmenu ideja i inovativnih rešenja za promociju odgovornog i otvorenog društva

Besa Rašiti na POINT konferenciju došla je iz Severne Makedonije. – Dolazim iz NVO „Milenium“ iz Tetova, prvi put sam na konferenciji, sve je odlično organizovano a debate su dobro osmišljene. Nisam očekivala ovakvo interesovanje učesnika i fascinirana sam ne samo temama koje su bitne za budućnost već i Sarajevom – u razgovoru je izdvojila Besa iz Tetova.

Brojnim panel-diskusijama, na konferenciji je razmenjivano iskustvo o temama kao što su: rad i radne navike u budućnosti, poštovanje ljudskih prava u pandemiji, uticaj pandemije na razvoj velikih tech globalnih kompanija, ekspanzija brojnih teorija zavera u protekle dve godine, pandemija i mentalno zdravlje, važnost naučne komunikacije i odgovornog pristupa u izveštavanju o pandemiji.

Darko Brkan je predsednik Udruženja građana „Zašto ne“, a ovo udruženje organizovalo je POINT konferenciju. – Posle pandemije konačno smo uspeli da uradimo nešto uživo, da okupimo ljude, zajednicu. Cilj POINT konferencije je da okupi jednu zajednicu, koja se bavi političkom odgovornošću, tehnologijom, transparentnošću. Cilj je da okupimo region. Ovoga puta, razgovarali smo o tome gde smo sada kada je u pitanju pandemija – ispričao je Darko Brkan koji je i pionir promocije građanskog aktivizma, političke, medijske i društvene odgovornosti, kao i korišćenja novih tehnologija i digitalnih medija u jačanju demokratije u Bosni i Hercegovini.

Na POINT konferenciji, pod nazivom „Coming home“ (Povratak kući), tokom dva dana razgovaralo se o brojnim aspektima pandemije COVID-19. Konferencija je održana u Domu mladih Sarajevo.

Autorka: Maja Radu

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Mještani sela Srđevca nekoliko godina plaćaju smeće a kontenjer – uklonjen
Promocija knjige „S Džemom“ tuzlanskog umetničkog stvaraoca Nihada Mešića Rivera u Dubrovniku

Kategorije

Izbornik