Najnovije

Podrška građanskom aktivizmu: CERV info sesije

 

  • Imate ideju za projekat koji se tiče prava deteta, sprečavanje i borbu protiv rodno zasnovanog nasilja i nasilja nad decom ili možda unapređenja rodne ravnopravnosti?

EU info point u januaru otvara vrata svim građanima i građankama koji su zainteresovani za ove teme i žele da apliciraju na konkurse.

Redovan događaj „Otvorena vrata – EU mogućnosti” na kojem će biti predstavljen program CERV biće održan se u sredu 31. januara od 11 do 13 časova u prostorijama Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Grada Novog Sada (Bulevar despota Stefana 5, Novi Sad).

U pitanju je novi program – CERV koji pruža finansijsku podršku za promovisanje građanskog aktivizma, jednakosti za sve, te prava i vrednosti Evropske unije i namenjen je jedinicama lokalne samouprave i organizacijama civilnog društva. Samim tim, organizacije iz Srbije mogu se samostalno prijaviti za učešće u ovom programu.

Na info sesiju možete se prijaviti putem linka: https://euinfo.civicatalyst.org/gradjani_jednakost_prava_i_vrednosti

Ovaj događaj EU info point Novi Sad organizuje se saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Republike Srbije. Program će predstaviti Željka Markulin iz Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske, kontakt tačka za CERV program u Hrvatskoj.

Ovom prilikom biće predstavljen program i svi aktuelni pozivi u okviru CERV-a, a nakon prezentacije prisutni će moći da postave pitanja u vezi sa programom.

O programu:

Program Građani, jednakost, prava i vrednosti (CERV) pokrenut je 2021. godine i trajaće do 2027. Nastao je zajedno sa programom Pravda 2021-2027 u okviru Fonda za pravdu, prava i vrednosti.

Program CERV nastoji da podrži i razvije otvorena društva zasnovana na vladavini prava, koje neguju demokratske vrednosti, jednakost i inkluzivnost. Takva društva uključuju živo i osnaženo civilno društvo, koje podstiče demokratsko, građansko i društveno učešće ljudi i neguje bogatu raznolikost evropskog društva, zasnovanog na našim zajedničkim vrednostima, istoriji i pamćenju.

CERV program ima četiri stuba:

 

  1. Jednakost, prava i rodna ravnopravnost – čime se promovišu zakoni, borba protiv diskriminacije, jednakost (uključujući rodnu ravnopravnost)
  2. Angažovanje i učešće građana – čime se promoviše angažovanje građana i učešća u demokratskom životu EU, razmene između građana različitih država članica i podizanje svesti o zajedničkoj evropskoj istoriji
  3. Dafne – čiji je cilj borba protiv nasilja, uključujući rodno zasnovano nasilje i nasilje nad decom
  4. Vrednosti EU – zaštita i promocija vrednosti EU

Organizacije civilnog društva aktivne na lokalnom, regionalnom, nacionalnom i transnacionalnom nivou, kao i druge zainteresovane strane, mogu se prijaviti za dobijanje sredstava od CERV-a za inicijative koje imaju za cilj angažovanje građana, jednakost za sve i zaštitu i promociju prava i vrednosti EU.

Ovde se možete prijaviti za Program građana, jednakosti, prava i vrednosti (CERV).


 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

PU Sombor: 13 saobraćajnih nezgoda prošle sedmice, jedna osoba poginula
Bač: Sastanak o poboljšanju socijalnih usluga

Kategorije

Izbornik