Najnovije

Podnete krivične prijave MUP-u Srbije i Tužilaštvu RS posle prvenstvenih utakmica rukometašica Temerin-Ravangrad (Sombor) 86:15 i Mokrin-Ruma 18:47

 

  • Povodom odluka koje su donesene na sastanku rukovodstava RSV (Rukometnog saveza Vojvodine) i RSS (Rukometnog sveza Srbije) sa komesarom za bezbednost RSS, prenosimo saopštenje RSS za javnost u celosti

“Dana 4. maja 2022. godine u prostorijama Rukometnog saveza Srbije, održan je hitan sastanak rukovodstva i komesara za bezbednost RSS sa predstavnicima Rukometnog saveza Vojvodine povodom ishoda utakmica 20. kola Prve rukometne lige Vojvodina za žene odigranih između ŽRK Temerin i ŽRK Ravangrad, koja je završena rezultatom 86:15 (43:5), i ŽRK Mokrin i RK Ruma, koja je završena rezultatom 18:47 (6:33).

S obzirom na to da se ŽRK Temerin i RK Ruma bore za ulazak u drugi rang takmičenja RS18:S i da na tabeli imaju isti broj bodova, gol razlika između ove dve ekipe će odlučivati o prvaku Lige.

Rukovodstvo RSV se na osnovu zahteva direktora Prve lige Vojvodine za žene obratilo RSS i dostavilo prikupljeni materijal u vezi sa izraženom sumnjom na narušavanje integriteta i regularnosti takmičenja, a samim tim i ugleda Rukometnog saveza Vojvodine, Rukometnog saveza Srbije i rukometnog sporta uopšte.

Na osnovu svega iznetog na sastanku, doneta je odluka o podnošenju krivične prijave nadležnom teritorijalnom organu Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštvu Republike Srbije, koji će raditi na utvrđivanju eventualnih odgovornosti i krivice.

Rukometni savez Srbije kao i Rukometni savez Vojvodine, poštujući pravila i principe sporta i fer pleja, beskompromisno se zalažu da sve strane uključene u rad, sprovođenje i učešće u rukometnim takmičenjima RSS postupaju u sportskom i takmičarskom duhu, rukovodeći se načelima olimpizma, razvoja i promocije rukometnog sporta u Srbiji.

RS VOJVODINE, RS SRBIJE

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , ,

Povezani članci

Aktuelno: Može li proglašenje ličnog bankrota da spasi prezadužene građane?
Grad Sombor: Obeležavanje 9. maja, Dana pobede nad fašizmom

Kategorije

Izbornik