Najnovije

Podeljene boračke legitimacije borcima Grada Sombora

Foto: Srđan Ačanski

  • U Velikoj sali u zgradi Županije danas su podeljene boračke legitimacije borcima sa teritorije Grada Sombora

Pomoćnica ministra u Ministarstvu za rad, zapošaljavanje, boračka i socijalna pitanja Sanja Lakić govorila je o programima i planovima za 2024. godinu kada je podrška borcima u pitanju:

  • Imaćemo tri javna poziva u narednom periodu, Javni poziv za udruženja građana, boračke organizacije i organizacije za očuvanje tradicije, zatim Javni poziv za banjsko – klimatski oporavak i Javni poziv za ratne memorijale. Ovo danas je prvi korak u uređenju vašeg statusa, a to je podela boračkih legitimacija. Sledeći korak je nacionalno priznanje, odnosno boračka spomenica koju dodeljuje ministar Nikola Selaković.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković izrazio je veliko zadovoljstvo što pozdravlja u ime grada Sombora kako je notirao, „jer vi ste naši borci, živa istorija i ponos našeg grada. Naš grad je proteklih decenija često bio prvi na udaru u regrutovanju boraca ali i po neprijateljskim napadima.“

  • Za nas je zbog toga posebno važno da negujemo kulturu sećanja, da pokažemo da pamtimo vašu borbu i vaše žrtve. Vi ste stalna lekcija o patriotizmu za nove generacije, jer prošlost nas je formirala i bez tog istorijskog saznanja teško se opstaje. U poslednje tri godine udvostručili smo sredstva koja Grad izdvaja za projekte boračko – invalidske zaštite. Podržavamo rad boračkih udruženja, izdvajamo iz gradskog budžeta sredstva za niz olakšica u komunalnim uslugama i naši borci spadaju u prioritetne grupe pacijenata za preglede u somborskoj Bolnici. Ovde nećemo stati i nastavićemo jednako ambiciozno i posvećeno da radimo na svakoj drugoj podršci vama i vašim porodicama – podvukao je gradonačelnik Antonio Ratković.

Sa boračkom legitimacijom, borci će moći besplatno da gledaju pozorišne predstave, izložbe, besplatno da se učlane u biblioteku i dobiju knjige na kućnu adresu. Takođe, moći će da koriste otvorene i zatvorene bazene, teretane i saune u Gradskoj hali „Mostonga“. Računi za vodu i druge komunalne usluge će biti smanjeni, a od sada će moći i da se besplatno parkiraju svakim radnim danom u trećoj parking zoni u gradu.

Grad Sombor će nastaviti da pruža podršku svim borcima i udruženjima boraca koja su učestvovala u odbrani svoje zemlje kada je to bilo potrebno i nastaviće dodatno da razvija usluge kojima se olakšava život boraca.

Podeli boračkih legitimacija prisustvovali su osim resorne pomoćnice ministra za boračko – invalidsku zaštitu u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Sanje Lakić i gradonačelnika Grada Sombora Antonija Ratkovića, i  gradska većnica za oblast socijalne zaštite Jovana Miljević i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Marija Jerković.


 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Policijska uprava Sombor: Uhapšen zbog oružja i droge
U Globalnu koaliciju za socijalnu pravdu uključeno prvih 100 partnera

Kategorije

Izbornik