Ekonomija

Počinje proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava

 

  • Svi poljoprivredni proizvođači moći će već od ponedeljka, 20. marta slobodno da se prijavljuju u eRPG, a ukoliko im je potrebna dodatna podrška, u svakom trenutku će moći da je potraže u najbližoj PSSS-u ili pozivom na telefon: 0800106107

Naime, od 16. marta započeta je proba elektronskog registra poljoprivrednih gazdinstava (eRPG) što ujedno predstavlja i novi korak u uvođenju sistema eAgrar.

Poljoprivredne savetodavne stručne službe će po sistemu slučajnog uzorka pozvati određeni broj poljoprivrednih proizvođača sa svoje teritorije kako bi im pomogli u ažuriranju podataka i ujedno testirali novi sistem.

Cilj probnog perioda je da se prođe kroz ceo proces i u slučaju da se uoče neke nepravilnosti ili poteškoće u funkcionisanju sistema, one otklone na vreme i osigura nesmetano i efikasno funkcionisanje eRPG-a kada bude pušten u masovnu upotrebu.

  • Još jednom pozivamo poljoprivrednike, koji do sada to nisu učinili, da preuzmu parametre za svoj eID broj i da provere i ažuriraju podatke o životinjama u centralnom registru Uprave za veterinu – poručuju u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Stapar: Pri kraju radovi na postrojenju za pijaću vodu
Izgradnja lokalne saobraćajnice Bački Monoštor – Kupusina vredna 300 miliona dinara

Kategorije

Izbornik