Višejezično

Почиње “Црногорско културно љето“

 

  • У организацији Културно-уметничког друштва “Крушчић“ и Удружења Црногораца Крушчића, а у суорганизацији са МЗ Крушчић у четвртак, 14. јула почеће “Црногорско културно љето“ које ће трајати до суботе, 16. јула

Први дан резервисан је за Дане црногорског театра у оквиру којег ће Драмски студио “Луча“ из Крушчића са почетком од 20 часова одиграти представу “Ласице“ у режији Дејана Цицмиловића.

У петак ће посетиоци имати прилику да погледају представу “Власт и њена опозиција“ у извођењу Центра за културу “Војислав Булатовић Струњо“ из Бијелог Поља.

Последњег дана манифестације од 16 часова, у парку из Споменика почеће Ликовна колонија на којој ће између осталих гостовати и Ратко Шош, академски сликар и први председник Националног савета црногорске националне мањине у Србији. Од 20 часова на овој локацији биће уприличен концерт фолклорног ансамбала Дома културе Сивац под називом “Колаж црногорске игре и песме“.

Рок концертом колашинског бенда “Рудолф“ који ће наступити у суботу од 20 часова заокружиће се ова манифестација.

Покровитељи фестивала су Национални савет црногорске националне мањине у Србији, Општина Кула, Управа за сарадњу са дијаспором-исељеницима Владе Црне Горе и Туристичка организација општине Кула.

Улаз за све догађаје биће бесплатан.

Рубрика је саставни део овогодишњег медијског пројекта „Сви смо једно-вишејезично, ваш Нови Радио Сомбор“ суфинансираног из буџета Града Сомбора. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Медијска пажња и пратња: Нови Радио Сомбор

(Сва ауторска права евентуалног даљег објављивања ове рубрике и њеног целовитог садржаја постављено на порталу Новог Радио Сомбора без упита и дозволе било које стране или појединца заштићена и задржана свим релевантним правним механизмима!)

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

U Tomislavgradu se održava 9. Izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji
Članovi izborne liste „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“ iz DSHV-a bili na konzultacijama kod predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića

Kategorije

Izbornik