Sport

Pehar „Dužijance“ po treći put uzastopno odlazi u štalu „Dream Catcher“ u Somboru!

 

  • O ukupnom pobedniku „Dužijance 2023” – odlučilo je najbolje vreme. Sve je išlo u korist grla Amy del Duomo, koje je u prvom trčanju prvo prošlo kroz cilj (1:13,8), dok je u drugom trčanju bilo drugo (1:14,3). Srebrno odličje pripalo je grlu Brenno Laumar, treće mesto zaslužilo je grlo Iago D’Amore, četvrto grlu Fan de Belčande, a peto Charley du Breed

Amy del Duomo sa Vladimirom Pribićem postavlja novi rekord „Dužijance“ sa vremenom 1:13,8, ali i novo najbolje vreme ostvareno na hipodromima u Srbiji. Veliki pehar u trajno vlasništvo Branislavu Jokiću, uručio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Tako u trci „Dužijanca 2023“ – konačni poredak kao apsolutni i treći put uzastopni pobednik završava Amy del Duomo (IT) sa vozačem Vladimirom Pribićem i neverovatnim vremenom od 1:13,8 a odmah za njom završava i Brenno Laumar (IT) sa vozačem Dejanom Katanićem i vremenom od 1:13,9!

 

U trci 7 “Farmtech”-Ljutomer-Slovenija Parma Ferm (RS) i Nović Boris zauzimaju prvo mesto, a Harley D Energy (DE) sa Vladimirom Pribićem završava treća.

U trci „Imanuel“ d.o.o. – Novi Sad Morena Lobel (RS) sa vozačem Lazarom Balaževićem četvrta prolazi kroz cilj dok je Samsung (RS) sa vozačem Nemanjom Mašićem završio kao šesti.

Tradicionalne kasačke trke “Dužijanca” održane su proteklog vikenda na subotičkom Hipodromu u organizaciji Konjičkog kluba Bačka, a uz pokroviteljstvo Grada Subotice.

Veliki broj sugrađana ali i gostiju uživao je u kvalitetnim trkama i bogatom programu, a bili su i svedoci obaranja novog rekorda staze i ostvarenog najboljeg rezultata na hipodromima u Srbiji. Tradicionalni kasački dani okupili su grla iz Srbije, Mađarske i Slovenije kao i vozača sa Malte.

Fotografije: pobednici 6. trkačkog dana u Subotici 1/ Amy del Duomo i Vladimir Pribić; 2/ Brenno Laumar i Dejan Katanić; 3/ Parma Ferm i Boris Nović
Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Popularna Kulska trkačka liga zaokružuje vredan jubilej
Sombor među domaćinima „mts streetball“ lige 3h3 u basketu

Kategorije

Izbornik