Obrazovanje

Педагошки факултет Сомбор: Летња школа историје и културе Срба

 

  • „Летња школа историје и културе Срба“ данас је свечано отворена у амфитеатру Педагошког факултета у Сомбору. У раду Школе учествује шеснаест средњошколаца српске националности из Вуковара и Загреба у пратњи професора, а домаћини су им ученици из Гимназије „Вељко Петровић“

Током трајања школе, од 4. до 8. јула, учесници ће имати прилику да се међусобно боље упознају, као и да на часовима које су припремили професори Педагошког факултета, дубље и свестраније упознају национални идентитет Срба и његова историјска и културна упоришта.

На свечаном отварању присуствовали су покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Зоран Милошевић, директор Фонда за избегла и расељена лица Душко Ћутило, а у име локалне самоуправе заменица градоначелника Љиљана Тица и чланица Градског већа за област културе и образовања Анита Стојаков.

„Летњу школу историје и културе Срба“ организовао је Педагошки факултет у Сомбору у сарадњи са Заједничким већем општина Вуковар из Републике Хрватске.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Gimnazijski maturant Filip Tot stipendista Grada Sombora
Učenici somborske Osnovne škole „Avram Mrazović“ nagrađeni za uspešno savladavanje francuskog jezika

Kategorije

Izbornik