Najnovije

Патријарх Порфирије угостио за празничном трпезом најугроженије суграђане

 

  • Његова Светост Патријарх српски Порфирије провео је најрадоснији празник Васкрсења Господњег са најугроженијим житељима престонице са којима је заједно ручао у црквеној народној кухињи, преноси портал Српске Православне Цркве

Као брижни пастир стада Христовог, незаборављајући и незапостављајући ниједну душу поверену му, предстојатељ Српске Православне Цркве на Васкрс традиционално организује празничну трпезу за нашу најпотребитију браћу и сестре. Наравно, не само празником и повремено, већ свакодневно њима у помоћ, са Патријарховом благословом, притичу волонтери Верског добротоворног старатељства. Уз помоћ људи добре воље у црквеној народној кухињи у Француској улици и пунктовима при београдским храмовима сваког дана је обезбеђен топли оброк за више од две хиљаде житеља престонице.

Прославу Васкрсења Господњег у црквеној народној кухињи крунисала је љубав добротвора који су донирали пакете помоћи које је потребитима поделио Преосвећени Епископ топлички г. Петар, координатор добротворних и мисионарских активности Архиепископије београдско-карловачке, заједено са свештеницима Владимиром Марковићем и Браниславом Јоцићем, неуморним прегаоцима Верског добротоворног старатељства.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Poseta načelnika Generalštaba Milana Mojsilovića manastiru u Sukovu na Vaskrs
Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti

Kategorije

Izbornik