Najnovije

Otvoren za saobraćaj rekonstruisani put Kljajićevo – Telečka

Foto – AcanskiS © 

  • Gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković, zajedno sa načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga, Goranom Nonkovićem, gradskim većnikom Đorđem Zorićem, predstavnicima Saveta mesne zajednice „Kljajićevo“ i „Telečka“ i izvođačima radova, obišli su danas završetak radova na rekonstrukciji deonice državnog puta IIA reda broj 106, od Kljajićeva do Telečke.

Rekonstruisani put je završen u predviđenom roku i doprineće kvalitetnijem i bezbednijem saobraćaju, a ima i veliki značaj kada je povezivanje okolnih naseljenih mesta sa gradom Somborom i budućom brzom saobraćajnicom u pitanju, navodi gradonačelnik Ratković.

„Izuzetno me raduje što danas možemo da kažemo da su radovi završeni i da je ovaj put otvoren za saobraćaj. Kvalitet urađenih radova je na izuzetno visokom nivou na zadovoljstvo svih stanovnika Kljajićeva i Telečke. Hteo bih da se zahvalim ministru Goranu Vesiću koji je prepoznao prioritete grada Sombora i doprineo da se brojni infrastrukturni projekti ostvare kod nas. Ove godine smo rekonstruisali nekoliko deonica puta na teritoriji grada i nastavićemo tako i u narednom periodu“, izjavio je gradonačelnik Ratković.

Prilog RTV-a

Vrednost radova na rekonstrukciji puta od Kljajićeva do Telečke u dužini od 6,5 kilometara i širini od 6,5 metara, iznosi oko 430 miliona sa PDV-om, a izvođač radova je „Vojput“ d.o.o. Subotica. Pored ovog puta, u ovoj godini je rekonstruisan i put od Sombora ka Apatinu, deonica puta od Alekse Šantića ka Bajmoku, rekonstruisane brojne ulice u gradu, a uskoro će biti završeni i radovi na Apatinskom mostu u Somboru i putu od Stapara do Sivca.

Grad Sombor nastavlja sa ulaganjem u putnu infrastrukturu, gradeći puteve koji nas međusobno povezuju i omogućavaju nam brži, lakši i bezbedniji transport ljudi, a time privlačeći i brojne investitore u naš grad, pružajući priliku za veći broj radnih mesta i bolji životni standard.

 

 

izvor: sombor.rs

AcanskiS © 

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium “Uvek na licu mesta“, izdavača Novog Radio Sombora, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Medijskom Konkursu za 2023. godinu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Povezani članci

Apatinci učesnici medjunarodne filatelisticke izlozbe ,,Balkanfila XIX“ u Domu Vojske Srbije Beograd
Понтонски мост је поново у функцији

Kategorije

Izbornik