Najnovije

Otvoren poziv za novi ciklus Akademije novinarstva

 

Beogradska otvorena škola poziva novinare i novinarke da se prijave za novi ciklus Akademije novinarstva Mladi i mediji. Jedinstvenu priliku da unaprede znanja, veštine i alate za bavljenje novinarstvom dobiće čak 15 novinara i novinarki

Program počinje trodnevnim treningom upoznavanja, koji će biti održan uživo od 25. do 27. januara 2023. godine. Program predavanja trajaće šest nedelja i održaće se u onlajn sferi, izvan radnog vremena, dok će trodnevni završni događaj biti organizovan uživo. Odabranim polaznicima i polaznicama će biti pokriveni troškovi prevoza, smeštaja u hotelu i hrane.

Na predavanjima će učesnici i učesnice imati priliku da uče od profesionalaca iz priznatih srpskih redakcija – KRIK-a, CINS-a, N1, BBC-ja na sprskom, RTV-a, Insajdera i mnogih drugih. Biće obrađene teme poput korišćenja naprednih tehnika i alata u novinarstvu, istraživačkog novinarstva, multimedije u novinarstvu, novinarske forenzike, ali i upotreba novih formi – podkasta, mobilnog novinarstva i drugih.

Osim predavanja, polaznici i polaznice će, uz podršku mentora – medijskih stručnjaka i stručnjakinja iz najboljih domaćih medijskih kuća, biti u prilici da kreiraju sopstvene medijske proizvode za koje smo, kažu organizatori, pripremili 8 nagrada u iznosu od 1000 evra!

Cilj programa je poboljšanje praktičnih veština izveštavanja, upoznavanje sa istraživačkim novinarstvom, uvođenje novih tehnika u rad mladih novinara i novinarki, ali i podsticanje međusobnog umrežavanja i saradnje.

Više informacija o uslovima i načinu prijave pogledajte OVDE.

Prijave su otvorene do 28. decembra do 15 časova.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , , , ,

Povezani članci

Završna konferencija Tourism4All projekta Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija
Центар за стручно усавршавање запослених у образовању Сомбор домаћин Регионалних сусрета образовања

Kategorije

Izbornik