Kultura

Otvaranje izložbe „Susret“ dr um. Miloša Šarića

 

  • U utorak, 26. marta, u Velikoj galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe „Susret“, dr um. Miloša Šarića, s početkom u 19 časova

Postavka izložbe trajaće do 19. aprila.

Biografija:
Miloš Šarić (1991) Doktorske studije Primenjenih umetnosti i dizajna završio na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2019. godine, gde je prethodno odbranio i master rad iz oblasti Primenjenog vajarstva 2015. godine. Osnov ne akademske studije Vajarstva završio na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Prištini 2014. godine. Dobitnik Treće nagrade žirija i Nagrade publike na konkursu za skulpturu Beogradski čitač 2015. godine. Druga skulptura realizovana u okviru istog konkursa od 2016. godi ne se nalazi u Parku skulptura Lake Concord Park u Orlandu (Kaselberi) na Floridi (SAD). Autor javne skulpture Hristifora Crnilovića koja je postavljena 2023. godine u Vlasotincu. Dobitnik i sledećih nagrada: Plakete 52. Majske izložbe ULUPUDS-a Umetnički prevrat 2020. godine, nagrade ULUS-ove Prolećne izložbe Nevidljivi portret 2021. godine, Druge nagrade na izložbi radova malog formata Minijatura 6 ULUPUDS-a, 2021. godine, Specijalne nagrade na 16. Likovnom salonu mladih (Galerija MMC, Novi Pazar) 2023. godine i Nagrade Boris Markoš Mingo na 23. Krajiškom likovnom salonu 2023. godine.

Izlagao na dvanaest samostalnih i na više od sto trideset žiriranih kolektivnih, domaćih i međunarodnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učesnik nekoliko likovnih kolonija, a neki njegovi radovi deo su javnih prostora i privatnih i javnih kolekcija. Član ULUS-a, ULUPUDS-a i ULUKiM-a od 2016. godine. Od 2020. godine u statusu samostalnog umetnika.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Gordana Maletić gošća Sombora povodom Svetskog dana knjige za decu
Veče smeha sa Milijanom Barjaktarević

Kategorije

Izbornik