Kultura

Otvaranje izložbe “Razočaranja” umetnice Jelene Aleksić

 

  • U utorak, 5. marta, u Maloj galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biće upriličeno svečano otvaranje izložbe “Razočaranja”, umetnice Jelene Aleksić, s početkom u 19.00 časova

Postavka izložbe trajaće do 29. marta.

Više o izložbi:

Razočaranje je značajna tema koja prožima naš ži vot i nezaobilazna je u umjetničkom izrazu. Ona je duboka i sveobuhvatna emocija koja može razdr mati našu svjest i srce. Kroz umjetnost možemo istražiti različite aspekte razočaranja i njegove po sljedice na našu dušu. Bavila sam se ovom temom, jer je to osjećanje koje često prožima savremenog čovjeka. Cilj mi je bio da, kroz slikarsko platno, dočaram taj unutras nji nemir, nemoć i tugu – razne etape tog nemira i boli, te put koji prolazimo kroz ta stanja. Stoga, mi slim da mi je pri odabiru pravca u kome ću iskazat sva ta stanja “sagorjevanja” duše, bio najpribližni enformel. Pluripotentnost enformela i apstrak tnog slikarstva daje mogućnosti za dočaravanje misterija bolnih osjećanja, a samim tim i vizuelno ih približava publici. Samo nabacivanje slojeva ra zličitih materijala govori ne samo o zagušenosti i slojevitosti ljudske duše, već i o periodima u jed noj fazi otkrivanja sebe i svoje unutrašnje spozna je tokom života. Višesmerno kretanje razočaranja nije samo emoci onalnog prizvuka, već je i putovanje unutar nas sa mih. Kroz umjetnost možemo istražiti različite faze i etape tog putovanja, od šoka, tuge, boli do prihva tanja činjenica, okolnosti i probražaja. Kao što razo čaranje može biti bolno iskustvo, ono istovremeno može biti prekretnica za osobni rast i razvoj.

Biografija:

Jelena Aleksić (1998, Trebinje, BiH)
Završila Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinju, smer Grafika (2022), a potom i master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, smer Sli karstvo (2023). Učestvovala na preko deset kolektivnih izložbi, od kojih izdvajamo: Majska izlozba grafike Beogradskog kruga, Grafički Kolektiv (2023); Jesenji likovni salon Velika Plana, Galerija ”Masuka” (2023). Dobitnica je nekoliko nagrada. Ovo je njena prva samostalna izložba.


 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Čitaonica – pričaonica novi program somborske Biblioteke
Promocija romana Vladimira Pištala

Kategorije

Izbornik