Obrazovanje

ОШ „Братство јединство“ Сомбор: Књига нам је у срцу

 

  • Поводом Националног дана књиге, 28.фебруара 2023, акција Друштва школских библиотекара Србије „Читајмо гласно“ се одржава шесту годину за редом у циљу подстицања и неговања културе читања. Овај дан је уједно и рођендан Народне библиотеке, а ми смо га у нашој школи обележили у уторак, 28. фебруара и придружили се акцији „Читајмо гласно“

Школска библиотекарка Нада Љепојевић је одржала предавање о личностима које су веома значајне за наш језик о Доситеју Обрадовићу и Вуку Караџићу и о важности читања и развијања културе говора под мотом „Књига нам је у срцу“.

Након расправе и разговора о чистоти језика, значају српског писма – ћирилица, о значају књиге за развој опште културе, читали смо наглас одабране стихове и одломке из књига за њихов узраст. Препричавали смо неке од прочитаних књига лектире и изабраних дела која су прочитали.

Ученици нижих виших разреда и чланови библиотечке секције сомборске ОШ „Братство јединство“ су данас са својим учитељицама: Валеријом П.Николић, Агицом В. Јовановић, Снежаном Ивковић, Наташом Главоњић, Гордана Везмар и наставницом Дубравком Ерцег и школском библиотекарком учествовали и уживали у гласном читању.

Хвала учитељицама и наставницама и ученицима на помоћи у реализацији ове занимљиве и подстицајне активности.

Осим на часовима српског језика, читало се наглас и у продуженом боравку, а сунчано време је омогућило гласно читање на клупицама у школском дворишту, па и на спортском терену.

Група ученика школе посетила је тачно у подне школску библиотеку и кроз разговор о прочитаним књигама показала да је свима нама књига заиста у срцу, а читање је наша потреба, мисли се граде читањем, а речи се пишу и сликају чистотом језика.

Закључили смо: Књига нам је у срцу, настављамо да читамо…

Нада Љепојевић

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Roditelji budućih đaka prvaka 2023/2024: Možete da izaberete bilo koju željenu osnovnu školu za vaše dete na području Grada Sombora
Prijem u Rektoratu za najcitiranije istraživače UNS-a u svetu

Kategorije

Izbornik