Najnovije

Održan radni sastanak sa predstavnicima UNHCR-a

 

  • Gradonačelnik Grada Sombora Antonio Ratković, prvog aprilskog utorka je sa saradnicima prisustvovao radnom sastanku sa predstavnicima UNHCR-a, Sufijanom Ađalijem i Edlirom Baka Pečom

Tokom sastanka, gradonačelnik Ratković je predstavio programe i aktivnosti kojima lokalna samouprava deluje u cilju zbrinjavanja izbeglih i raseljenih lica na teritoriji Grada Sombora, aktivnostima u vezi sa migrantskom krizom od 2015. godine do danas, kao i saradnji sa organizacijama civilnog društva. Učešćem na konkursima koje Grad raspisuje, pruža se konkretna finansijska podrška, kojom se omogućava njihov rad i realizacija programa kojima je cilj integracija i uređenje društvenog života zajednice, a podrška se ogleda i u logistici koja podrazumeva ustupanje adekvatnog prostora za rad, pre svega za mlade, ali i ostale organizacije civilnog sektora.

Predstavnici UNHCR-a su tokom razgovora konstatovali angažovanost lokalne samouprave na pružanju podrške izbeglim i raseljenim licima i naglasili značaj za dalje proširenje saradnje sa Gradom kako bi se život izbeglih i raseljenih lica učinio što pristojnijim.

Sastanku su u ime lokalne samouprave, prisustvovali i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Marija Jerković, saradnica u odeljenju za LER Kristina Harjung i poverenik Komesarijata za izbeglice i migracije u Somboru Đorđe Janjatović.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Mesec plesa u Somboru uz „Jump dance“
Sremski Karlovci: Obuka za psihologe/škinje

Kategorije

Izbornik