Mladi

Održan međunarodni 13. Fizi Bizi Fest

 

  • U prostorijama Osnovne škole „Avram Mrazović“ u Somboru proteklog vikenda održan je 13. Fizi Bizi Fest. Ovogodišnje izdanje ovog Međunarodnog naučno – popularnog događaja održano je pod sloganom „Veštačka inteligencija – novi izazovi“. Učestvovalo je više od 250 mladih iz Srbije i inostranstva. U ime Grada Sombora događaju su prisustvovali članica Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja Anita Stojakov i pomoćnik gradonačelnika za oblast investicija i međunarodne saradnje Branislav Svorcan

Fizi Bizi Fest je jedan od najvažnijih obrazovnih događaja koji promoviše bavljenje naukom i smatra se mestom koje okuplja talentovanu decu i mlade, kao i stručnjake koji se aktivno posvećuju naukom. Cilj ovog festivala je razvoj interesovanja i ljubavi prema nauci, podizanje nivoa naučne pismenosti i svesti o značaju nauke u savremenom društvu.

U sklopu programa, održane su naučno – edukativne postavke, naučno – popularna predavanja, naučno – popularni kviz za srednjoškolce i prezentacija istraživačkih radova učenika.

Organizatori festivala su Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“ i Fondacija Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor uz podršku Grada Sombora i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

SEC: Poziv mladima za učešće na projektu “Sombor – grad mladih, razumevanja i podrške“
SEC: Održana obuka za vršnjačke edukatore/ke u oblasti brige o mentalnom zdravlju mladih

Kategorije

Izbornik