Sport

Održan 3. kasački dan na Gradskom hipodromu u Somboru

 

  • Somborski Gradski hipodrom ugostio je oko 2000 ljubitelja konjičkog sporta u organizaciji Konjičkog kluba „Vojvođanin“ i Sportskog saveza Vojvodine, a uz podršku Grada Sombora povodom 3. kasačkog dana. Događaj su, u ime Grada ispratili i članica Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva Antonija Nađ Kosanović i članovi Gradskog veća za oblasti komunalne delatnosti i investicija Đorđe Zorić i Jovan Keča iz oblasti poljoprivrede

U najvažnijoj kasačkoj trci u Srbiji, 96. Srpski kasački derbi pobedio je vozač Peter Zadel i njegovo grlo Gill Higgins iz štale „Animal Trade“. Među 10 tačaka trećeg ovogodišnjeg kasačkog sastanka, na velelepno obnovljenom somborskom hipodromu kasala se i jedna od najprepoznatljivijih kasačkih trka u regiji, za 59. Pehar Somborskih novina. Pobednički trofej su ponovo osvojili  Peter Zadel i grlo Stan Getz iz štale „Animal Trade“. Znamenitost ove trke sadržana je u njenom osnivaču, prvom uredniku Somborskih novina i čuvenom Somborcu, Milenku Beljanskom-Pipcu.

Ovaj lep nedeljni dan biće osim ostalih, upamćen i po tome što je KK „Vojvođanin“ Sombor organizovao trku u čast jedne od najpoznatijih porodica odgajivača rasnih grla sa velikim brojem trofeja na domaćim i međunarodnim trkama, 14. Memorijal porodice Preradović. Na programu je bila i trka za Prvenstvo Srbije za grla 3-15 godina. Ovu trku obeležila je pobeda Vladimira Pribića i grla Brenno Laumar iz štale „Dream Catcher”.

Konjička smotra u Somboru dostigla je izuzetan značaj i popularnost publike koju je prepoznalo Ministarstvo sporta i omladine na čelu sa svojim ministrom, Zoranom Gajićem koji je već drugi put, zajedno sa svojim saradnicima, uveličao događaj kasačkih trka na somborskom hipodromu, uručivši nagrade pobednicima. Gradski većnici Nađ Kosanović, Zorić i Keča, takođe su uručivali prigodne nagrade pobednicima svojih trka i srdačno čestitali kao predstavnici Grada Sombora.

Kao što se i očekivalo, na jednom od najvećih događaja sezone konjičkog sporta u Srbiji – 96. Srpskom kasačkom derbiju i to na stogodišnjicu od prvog održavanja, prisustvovao je upravo i MVP velikog NBA finala, somborac i veliki zaljubljenik u konje, Nikola Jokić, a s njim je bio i saigrač iz Denvera Aron Gordon.

Oko 2000 poštovaoca somborskog eskadrona uživali su i u ostalim trkama trkačkog 3. dana, a među gostima su se našli i ljubitelji iz najudaljenije kontinenta Australije.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Kanjiza Running & Swimming Festival
Jerković odbranio titulu na Hexagonu

Kategorije

Izbornik