Najnovije

Odbornici usvojili završni račun budžeta za prošlu godinu na 23. sednici Skupštine grada Sombora

 

  • U svečanoj sali zgrade Županije danas je održana 23. sednica Skupštine grada Sombora kojom je predsedavao predsednik gradske Skupštine Zoran Rus. On je najpre dao minut ćutanja za sve žrtve masovnih ubistava 3. maja u Osnovnoj školi „Branislav Ribnikar“ u Beogradu i sutradan, povodom krvavog pira u selima oko Mladenovca i Smedereva. Sekretarka Skupštine Danijela Dubaić konstatovala je da sednici prisustvuje 47 odbornika pa se prešlo na razmatranje, obrazlaganje predviđenih tema i usvajanje predloženih odluka

Predsedavajući Zoran Rus saopštio je najpre da je odbornica Jelena Ostojić, do ove sednice članica skupštinske većine odlučila da od sada u nastavku mandata deluje kao samostalna odbornica. Potom je potvrđen mandat odborniku Željku Milojeviću iz Kljajićeva, sa liste „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ nakon što je Slobodan Bezbradica podneo neopozivu ostavku na prošloj sednici.

Odbornici su usvojili Odluku o završnom računu budžeta Grada Sombora za 2022. godinu sa konsolidovanim izveštajem o trošenju sredstava budžetskih korisnika. Odluka utvrđuje, kako je napomenuo izvestilac, gradski većnik Sava Dojić da je izvršenje gradskog budžeta 94,62% u odnosu na planirani a ukupno ostvareni tekući prihodi, primanja i preneta sredstva iznose 4.370.594.929 dinara; ukupno izvršeni tekući rashodi i izdaci su u visini od 4.175.331.992 dinara. Budžetski suficit od 195.262.937 dinara prenet je u tekuću godinu.

Jedini današnji diskutant Miodrag Sekulić (SNS) je potvrdio Dojićeve reči u zaključku da 2022. jeste veoma uspešna finansijska godina i služi kao primer u Srbiji u vezi sa trošenjem sredstava od strane budžetskih korisnika.

Skupština grada prihvatila je Program podrške za sproveđenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Grada Sombora za ovu  godinu, uvrstivši ovu tačku po hitnom postupku u dnevni red. Planirano je da putem konkursa bude podržan razvoj pčelarstva. Ukupna sredstva koja su obezbeđena u gradskom budžetu u tu namenu iznose 3 miliona dinara.

Usvojen je i predlog Plana detaljne regulacije ulica Stanka Paunovića i Pangarske.

Odbornici su prihvatili i izveštaje o radu i finansijskom poslovanju Apotekarske ustanove Sombor, Centra za socijalni rad Sombor, Centra za pružanje usluga socijalne zaštite grada Sombora, Centra za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju Sombor, kao i gradskih ustanova kuture, Galerije „Milan Konjović“, Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“, Kulturnog centra „Laza Kostić“, Gradskog muzeja Sombor, Narodnog pozorišta Sombor, Istorijskog arhiva Sombor, a takođe i Sportskog centra „Soko“, za 2022. godinu.

Za direktorku Narodnog pozorišta Sombor nakon isteka četvorogodišnjeg mandata, ponovo je imenovana je Bojana Kovačević.

Za predsednika Izborne komisije za izbor članova Saveta mesnih zajednica izabran je Željko Laslo, za zamenika Mane Škorić. Članovi Izborne komisije su Jovan Sretović, Marija Jerković, Dejan Matijević i Ivana Leković, a njihovi zamenici Nikolina Kovačić, Tamara Tomanić, Tatjana Minić i Ljubomir Filaković. Sekretarka Izborne komisije je Danijela Dubaić, a njen zamenik Miloš Blagojević.

Današnji izvestioci bili su gradski većnici Sava Dojić, Srđan Savić, Anita Stojakov i Đorđe Zorić, Marija Jerković, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti i Dejan Matijević, predsednik Komisije za kadrovska, adminstrativna i mandatno-imunitetna pitanja. Za manje od sata, tačnije 54 minuta rada odbornici su velikom većinom glasova usvojili sve odluke, pretežno sa 44 – 47 za, po dva uzdržana ili protiv, odnosno jednoglasno i 23. sednica gradske Skupštine Sombora okončana je ovom prilikom bez odborničkih pitanja.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , ,

Povezani članci

U Bačkom Bregu obeležene “Kraljice” tradicionalni običaj Šokaca u Bačkoj
Nakon dojava o postavlјenim eksplozivnim napravama u mnogim školama pripadnici MUP-a sprovode mere i radnje iz svoje nadležnosti

Kategorije

Izbornik