Estrada

Od žena za žene – Nela i Nika Turković u zajedničkom singlu „Mogu i sama“

 

  • Nela i Nika Turković predstavljaju prvu zajedničku pesmu “Mogu i sama”, koja uz prateći videospot prigodno dolazi upravo danas, na Dan žena. Saradnja dve sjajne kantautorke moćna je girl power himna koja u sećanje priziva kultni duet Nine Badrić i Emilije Kokić ili snažne singlove grupa Divas i Mayales. Ujedno, „Mogu i sama“, prva je pesma u kojoj Nela i Nika zajedno potpisuju tekst i muziku

“Retko koji Nikin koncert bi prošao bez mene u publici. Skoro sve njene pesme znam napamet i obožavam način na koji ona „vidi“, stvara i interpretira muziku. Uz sve to, Nika je moja prijateljica, pa je bilo prirodno da se udružimo. Ceproces je bio jako zabavan i zanimljiv, pomalo terapeutski. Puno smo se smejale, vodile ozbiljne razgovore, smišljale, muzicirale, svakodnevno slale nove ideje, bile iskrene u svemu. „Mogu i sama“ počela je iz te rečenice, ali snjom i završava, podvlači sve što smo htele reći i što je bitno. Za Dan žena poručujemo da ne moraš sve sama, ali možeš”, pojašnjava Nela opisujući ovu muzičku saradnju.

Nika dodaje: “Nela i ja smo prijateljice već godinama, a osim što je volim kao čoveka, jedna je od mojih najdražih pevačica i umetnica sa naših prostora. Pesma je krenula nastajati na jednom muzičkom sessionu sa Janom Jakovljevom, tekst i muziku potpisujemo nas dve i to nam je prvi takav poduhvat, tako da sam prezadovoljna kako smo složno funkcionisale i kreativno se dopunjavale. Pesma je naša mala himna, od žena za žene i sve one koji se tako osećaju, pa je upravo zato i poklanjamo za Dan žena. Ovo mi je bio sveukupno možda najdraži projekat u životu, a ispao je tačno onako kako sam ga zamislila u najluđim snovima. I bolje”.

Snimanje pesme potpisuje Mihovil Šoštarić Lockroom, a spot Benjamin Strike i Dario Radusin. Video je sniman u baroknom dvorcu Sv. Križ Začretje, čija je vlasnica Mirna Mršić Flogel, jedna od najcitiranijih naučnica, a lokacija je savršena za estetiku koju su Nela i Nika zamislile. Singl „Mogu i sama“ zajedničko je izdanje Aquarius i Croatia Recordsa.

Od učestvovanja u showu The Voice Hrvatska, preko A strane, do prvenca „Melodrama“, Nela je postala upečatljiv deo muzičke scene, cenjena zbog izuzetnih vokalnih i autorskih kvaliteta. Njeni singlovi redovno zauzimaju visoka mesta na HR TOP 40 lestvici, a sa „Nebo gori“ i „Nepokoriva“ najavila je velike zaokrete u zvuku, dok će kompletan drugi album biti realizovan u 2024. Nika Turković jedna je od najuspešnijih mladih kantautorki čiji je hvaljeni album prvenac „11“ dva puta zaseo na vrh najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj. I Nikino novo izdanje planirano je za tekuću godinu, a idealno ga je najavio singl „Ima smisla“ sa kraja 2023.

Sjajna saradnja dve mlade kantautorke, Nele i Nike Turković, na pesmi “Mogu i sama” dostupna je na svim streaming servisima.

 

Fotografije: Željka Molnar

 

Produkcija:


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Nova pesma Beti Đorđević „Dodirni me dahom“
Darko Rundek objavio novu verziju pesme „Don Juan“ sa hvaljenog albuma „Mostovi“!

Kategorije

Izbornik