Najnovije

Obuka izviđača Kopnene vojske Srbije u zimskim uslovima

 

  • Pripadnici izviđačkih jedinica Kopnene vojske prethodnih dana su na Kopaoniku realizovali raznovrsne sadržaje taktičke obuke u zimskim uslovima

Ova obuka predstavlja deo redovnih vežbovnih aktivnosti izviđačkih jedinica, a izvodi se radi održavanja visokog nivoa osposobljenosti profesionalnog sastava za realizaciju obaveštajnog obezbeđenja u operacijama Vojske Srbije.

Izviđači su, tokom obuke na planinskom terenu prekrivenom snežnim pokrivačem, uvežbavali taktičke radnje i postupke prilikom organizovanja izviđačkih patrola, prepada i zaseda, te prikupljanje obaveštajnih podataka o neprijatelju i stanju na teritoriji, uz upotrebu savremenih sredstava za osmatranje kojima su opremljene izviđačke jedinice Vojske Srbije.

Osim taktičke obuke, oni su prošli i kondiciranje u alpskom skijanju budući da je poznavanje skijaških tehnika neophodno za efikasno izvršavanje izviđačkih zadataka u zimskom okruženju.

Stalna obuka u različitim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima, ključna je za očuvanje i unapređenje sposobnosti izviđačkih jedinica da izvrše sve namenske zadatke i obezbede pouzdane i proverene obaveštajne podatke, koji su od nemerljivog značaja za uspeh operacija Vojske Srbije.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , ,

Povezani članci

Devet saobraćajnih nezgoda minule sedmice na području PU Sombor
Porodica Đuran se već četvrtu generaciju bavi saračkim zanatom

Kategorije

Izbornik