Mladi

Obostrana razmena studenata Pedagoškog fakulteta u Somboru i Pedagoškog fakulteta u Vranju

 

  • U periodu od 9. do 13. maja 2022. godine organizovana je razmena studenata između Pedagoškog fakulteta u Somboru i Pedagoškog fakulteta u Vranju. Naši studenti imali su priliku da posete Vranje i upoznaju se sa načinom rada na Pedagoškom fakultetu, kao i sa kulturno-istorijskim znamenitostima grada

Studenti Pedagoškog fakulteta u Somboru su tokom svog boravka imali bogat i organizovan program, kroz koji ih je vodila Anđela Protić, saradnica u nastavi na Pedagoškom fakultetu u Vranju. Osim pohađanja nastave, posetili su rodnu kuću Bore Stankovića, Narodni muzej u Vranju, Beli most, Zoološki vrt, vidikovac na Pržaru, Vranjsku banju, Pozorište ,“Bora Stanković“, a imali su vremena i za druženje nakon svih ovih aktivnosti.

Oni su veoma zadovoljni smeštajem i samim fakultetom, a posebno ističu kako im je zanimljiva kulturološka razlika Sombora i Vranja. Smatraju da im je ova razmena obogatila iskustvo i proširila vidike.

– Srećna sam što smo baš mi dobili priliku da gostujemo u Vranju na Pedagoškom fakultetu. Obišli smo dosta toga, razmenili iskustva sa kolegama i upoznali smo se sa profesorima. Postoji mnogo razlika u nastavi, ali i toliko sličnosti koje zapravo sve buduće učitelje i prosvetne radnike povezuje – rekla je o ovoj razmeni studentkinja Isidora Gerić.

Studente Pedagoškog fakulteta u Vranju sa Somborom je upoznala Danica Klipa, saradnica u nastavi na Pedagoškom fakultetu u Somboru. Tokom boravka, studentkinje iz Vranja su pohađale predavanja, posetile vrtić „Bajka“ u kojem je realizovana metodička praksa, a u okviru vannastavnih aktivnosti, uz podršku lokalne samouprave, upoznale su se sa znamenitostima našeg grada.

Studentkinja Jovana Đorđević iz Vranja ističe: – Veoma mi je značila ova razmena studenata. Pre svega upoznala sam se sa radom Pedagoškog fakulteta u Somboru, sa kolegama i profesorima sa ovog fakulteta. Imala sam mogućnost uočavanja razlika između našeg fakulteta u Vranju i fakulteta u Somboru. Koordinatorka, koja je bila zadužena za organizaciju aktivnosti tokom našeg boravka ovde, veoma se potrudila da nam ispuni vreme, pokaže grad i upozna nas sa svim znamenitostima grada Sombora. Dekan fakulteta i svo osoblje sa fakulteta nas je lepo dočekalo i ugostilo. Veoma sam zahvalna svima na tome, bilo je lepo biti deo ove aktivnosti-razmene studenata.

Studente je najpre primio dekan Pedagoškog fakulteta u Somboru, prof. dr Saša Marković, a imale su priliku i da razgovaraju sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem.

Grad Sombor su dodatno upoznale kroz zanimljivu priču koju su im predočili predstavnici muzeja, biblioteke, fijakeristi, većnica za omladinu, omladinu, decu, sport i zdravo Antonija Nađ Kosanović… 

Nadamo se da je ova razmena samo prvi oblik saradnje, ostvaren između ova dva fakulteta i da nas mnogo drugih aktivnosti tek čeka!

Beleži: Ines Matin

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Somborski edukativni centar uspešno sproveo tradicionalnu humanitarnu akciju
Grupa ,,Hajde da…“: Unapređenje mentalnog zdravlja mladih kroz omladinski rad”

Kategorije

Izbornik