Najnovije

Objavljeni rezultati rada Policijske uprave u Somboru za oktobar 2023.

 

  • U oktobru 2023. godine, na području Policijske uprave u Somboru, evidentirana su 162 krivična dela, za oko 27% više nego u oktobru 2022. godine. Rasvetljeno je oko 73% krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem, što je više za oko 24% u poređenju sa istim periodom prošle godine

Ukupan broj izvršenih krivičnih dela u oblasti opšteg kriminala veći je za oko 30%, a najbrojniju grupu čine krivična dela protiv imovine među kojima su najbrojnije krađe i teške krađe. Evidentirano je 13 krivičnih dela nasilje u porodici, isti broj kao i prošle godine u ovom periodu. Registrovano je jedno krivično delo razbojništvo koje je rasvetljeno. U oktobru 2022. godine zabeleženo je, takođe, jedno krivično delo razbojništvo. Evidentirana su dva krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi. U 38 zaplena oduzeto je preko 4.350 grama i oko 1.130 komada droge, a najviše marihuane.

Otkrivena su tri krivična dela privrednog kriminala i prijavljeno je više izvršilaca ove godine, odnosno u oktobru 2023. godine četiri, a jedan izvršilac u oktobru 2022. godine. Oduzeto je šest kilograma rezanog duvana i 22 paklice cigareta. Zabeležena su dva krivična dela ekološkog kriminala.

Što se tiče privrednog kriminala, krajem oktobra, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru podneli su krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru protiv tridesetjednogodišnjeg muškarca iz Odžaka zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina. On se sumnjiči da je u periodu od januara do 20. septembra ove godine bez odgovarajućih dozvola nadležnih organa Republike Srbije nabavio veterinarske lekove različitih proizvođača čiji je promet ograničen i prodavao ih preko kurirskih službi fizičkim licima sa teritorije Republike Srbije i na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu oko 409.700,00 dinara.

Na području Policijske uprave u Somboru nije bilo značajnijih narušavanja javnog reda i mira. U tekućoj godini javni red i mir karakteriše manji broj izvršenih prekršaja za oko 14% i manji broj izvršilaca za oko 12%. Registrovano je 128 javnih okupljanja sa oko 17.900 učesnika, kao i 145 obezbeđenja.

Takođe, evidentirano je 19 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o strancima i Zakona o graničnoj kontroli.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

PU Sombor: 15 saobraćajnih nezgoda prethodne sedmice u ZBU Okrugu
U spomen na velikog ratnika Živojina Lazića

Kategorije

Izbornik