Najnovije

Vojska Srbije: Obilazak Operativnog centra sistema odbrane

 

  • Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su već drugog dana u Novoj, 2023. godini Operativni centar sistema odbrane. Najodgovornije starešine u sistemu operativnog dežurstva i stariji nacionalni predstavnici kontingenata Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama su tom prilikom izvestili o stanju u komandama i jedinicama i situaciji u zonama operacija pod zastavama Ujedinjenih nacija i Evropske unije

Ministar Vučević je posle obilaska poželeo svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije srećnu Novu godinu, a građanima naše zemlje poručio da „dok je Vojska Srbije jaka, dotle je i Srbija sigurna.

  • Početak nove godine je prilika da se uverimo kako radi Operativni centar sistema odbrane, odnosno operativni dežurni tim, da uspostavimo komunikaciju sa našim međunarodnim misijama, predstavnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane koji su širom sveta angažovani u okviru misija Ujedinjenih nacija i Evropske unije. Da im poželimo srećnu Novu godinu, dobro zdravlje i da dobijemo izveštaj kakvo je stanje na terenu. Da im zahvalimo na svemu onome što su radili u toku 2022. godine sa željom da nastave da, kao deo međunarodnih operacija i misija, na najbolji način promovišu Republiku Srbiju i Vojsku Srbije, jer je naša država uvek bila solidarna sa svima onim narodima i državama gde je pomoć i podrška bila potrebna – rekao je ministar Vučević.

On je podvukao da je to važno u kontekstu očekivanja Republike Srbije od međunarodnih snaga koje treba da pokažu solidarnost i odgovornost prema bezbednosti srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.

  • Dobili smo izveštaje i od operativnih dežurnih iz sistema Vojske Srbije na prostoru Republike Srbije i još jednom se uverili da Vojska Srbije, bez obzira da li je praznik ili radni dan, da li je zima, leto, noć, dan, izvršava svoje zadatke i čuva Republiku Srbiju na najbolji mogući način. Hvala još jednom svima i srećna Nova godina svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a građanima Srbije još jednom poruka – dok je Vojska Srbije jaka dotle je i Srbija sigurna – izjavio je ministar Vučević.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Predsednik opštine Kula i direktorka Doma zdravlja u novogodišnjem obilasku Službe hitne medicinske pomoći
Siguran start Novaka u Adelejdu, trijumfalno počeo sezonu

Kategorije

Izbornik