Najnovije

Obeležavanje sećanja na stradale u NATO agresiji u petak u Somboru

Prva žrtva NATO agresije na Srbiju bio je oficir Radovan Medić, zastavnik na aerodromu somborskog garnizona. Njegovo večno počivalište je na Velikom pravoslavnom groblju u Somboru; Foto: Arhiva Novog Radio Sombora

  • U petak, 24. marta, na Trgu Svetog Đorđa u Somboru, sa početkom u 18 časova, biće održano Centralno državno obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine. Obeležavanju će prisustvovati najviši državni zvaničnici, predstavnici Vojske Srbije, Policije i verskih zajednica, te odati počast svim žrtvama NATO bombardovanja i borcima koji su hrabro branili svoju zemlju 

Sombor je bio jedan od prvih gradova gde su pale bombe, ali i ljudski životi. S tim u vezi, pozivamo sugrađane da dođu 24. marta na Trg Svetog Đorđa, da zajedno odamo počast svim borcima i civilima koje smo zauvek izgubili tokom 78 dana nemilosrdne agresije. Pomen stradalima služiće Njegova Svetost, patrijarh srpski gospodin Porfirije.

Zbog organizacije Dana sećanja na stradale u NATO agresiji, u petak 24. marta neće raditi pijace „U lanima“, „Zanatska“, „Mlečna“, „Cvetna“ i „Vašarište“, a tokom četvrtka i petka biće zatvoreno nekoliko ulica u gradskom jezgru.

U četvrtak, 23. marta, od 18 časova do petka, 24. marta, u 23.59 za saobraćaj biće zatvorene ulice Pariska, Dositejeva, Laze Kostića, Trg Cara Lazara i Veljka Petrovića, a u petak 24. marta, od 6 časova, za saobraćaj će biti zatvorene raskrsnica ulica Venac Radomira Putnika i Trg Cara Lazara, Njegoševa, pristup parkingu kod pijace, raskrsnica Venac Radomira Putnika i Nikole Vukićevića, Venac Živojina Mišića i Čitaonička, Venac Živojina Mišića i Venac Stepe Stepanovića. Molimo sugrađane da u navedenom periodu uklone vozila iz navedenih ulica, pozivaju iz Gradske uprave grada Sombora.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

PU Sombor: Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda neprilagođena brzina kretanja i neustupanje prava prvenstva prolaza
Uz Svetski meteorološki dan i Svetski dan voda

Kategorije

Izbornik