Kultura

O ljubavi i vinu u Gradskoj biblioteci Karlo Bijelicki u Somboru

 

  • Gradska biblioteka Karlo Bijelicki i Udruženje građana Informa Sombor, organizuju veče posvećeno poeziji, ali i vinu i ljubavi, kao večitoj inspiraciji pesnika

Nakon realizovanog konkursa za najlepše pesme u kojima se spominju vino i ljubav, štampana je zbirka poezije Poezija vinom obojena, u koju su ušle pesme koje su prošle selekciju žirija konkursa. Uz promociju pesama pristiglih na konkurs i dodelu nagrada, biće upriličena i promocija vina vinarije Vučji podrum.

Da podsetimo, na konkurs Poezija vinom obojena, od pristiglih 75 pesama, koje su ušle u zbirku poezije, prve tri su: prvonagrađena Vita Brevis Petra Matovića, drugonagrađena pesma Pro Corde Morte Jelene Gašović i trećenagrađena pesma Na korak bliže Nikole Krivokuće.

Dodeljene su i dve specijalne nagrade, Dušku Sekuliću i Srbi Takiću. O nagradama je odlučivao žiri u sastavu: Saša Radojčić, Goran Malbaša i Dragan Babić.

Uz najlepše stihove o vinu i ljubavi, koje će čitati glumci Boban Đorđević i Biljana Keskenović, očekujemo vas u subotu, 27. avgusta, u dvorištu Gradske biblioteke Karlo Bijelicki, Kralja Petra I br. 11, u 19 časova – pozivaju u ovoj gradskoj ustanovi kulture, najstarijoj biblioteci u Srbiji.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Tagovi: , , ,

Povezani članci

TARTIF spustio zavesu na XXXVI Festivalu „Grad teatar“ Budva
Kulturni centar Laza Kostić Sombor: Promocija knjige Borisa Leinera

Kategorije

Izbornik