Višejezično

Novi Radio Sombor priključuje se humanitarnoj akciji za Janoša Takača iz Kupusine

Janoš Takač uplakan ispred zgarišta svoje kuće u Kupusini – AcanskiS ©

  • 🇭🇺 Kupuszinán augusztus  4-ről 5-re virradó éjszaka tűz ütött ki Takács Jánosék családi házában.  A lángok vélhetően rövidzárlat következtében törtek fel a fészerben.  Habár a tűzoltók hamar a helyszínre értek, a  ház több mint a fele és a teljes tetőszerkezet teljesen leégett. A tragédiáról hallva a faluban azonnal gyűjtés indult a tűzkárosult család megsegítésére. Takács János a feleségével a testvére házában talált menedékre.
  • 🇷🇸 U Kupusini je u noći između 4. i 5. avgusta izgorela porodična kuće Janoša Takača. Plamen je nastao  najverovatnije u šupi zbog kvara na električnoj instalaciji. Više od polovine kuće kao i čitav krov su izgoreli. Iako su vatrogasci ubrzo stigli na lokaciju požara, nisu mogli baš puno da spasu, vatrena stihija je već progutala veliki deo kuće. Ova tragedija je potresla meštane.

Odmah je pokrenuta akcija sakupljanja sredstava u pomoć porodici. Janoš Takač je sa porodicom do završetka obnove kuće našao utočište u kući svog brata.

Ovom prilikom vas pozivamo da svako prema svojoj mogućnosti uplati na žiro račun „Asocijacije za razvoj Zapadnobačkog Okruga“ koja skuplja donacije za poporavak kuće Janoša Takača, čak i najmanji iznos ovom čoveku će puno značiti, pošto je preko noći ostao bukvalno bez svega što je godinama stvarao, sve je plamen progutao!!!

Takođe pozivamo sve javne ustanove i preduzeća sa teritorija Grada Sombora i opštine Apatin da se priključe ovoj humanitarnoj akciji.

Asocijacija za razvoj Zapadnobačkog Okruga

325-9500600016929-91

 

Bibianna Orsovai

Srđan Ačanski

  • Projekat „Na licu mesta“ sufinansiran je iz budžeta grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Szent István-napi ünnepség
Horgász Világbajnokság Apatinban

Kategorije

Izbornik