Najnovije

Васкршња честитка Новог Радио Сомбора и Удружења „ПОДИУМ“

 

  • У данима када нам је најпотребнија солидарност, у данима толико неопходног међууважавања и сваке толеранције, у миру Божјем дочекујемо најрадоснији празник, Васкрс

Често кажемо, могли бисмо боље, требало је више, ефикасније нешто урадити, нешто постићи. Али цену нема бар један осмех, поглед срдачности и стисак руке пријатеља. Материјалне вредности осетили смо у разним раздобљима да баш губе престо над обичним, једноставним, поклонима, а ту поклони су жеље. Жеље да нам комшија буде здрав, да му помогнемо и када му то не устреба а да га питамо, да понудимо нашу добру вољу.

Уз свеколико хришћанско тројство, веру, наду, љубав, допунили бисмо и овом Светом приликом, још две лепоте од смисла и речи, а то су здравље и срећа. Када смогнемо снаге да ћемо све то позитивно успети да заокружимо у свакодневну целину ма колико се то чинило не баш посве лаким, убеђени смо да ће већ сваки наредни, да лакши буде дан.

Наше највеће жеље на празник над празницима, јесу, да нико не гладује, да сиромашних не буде, да нам друштвени стандард омогући једнаке или барем за сада – приближне шансе за ухлебљење и хлеб насушни наш, услове и могућности за све. Да разлике нестану, а у том смислу узвишености од лепота данашњег Васкршњег дана, обећајмо али понајпре и учинимо, једни другима, уз поруку оним моћнијима, да свака душа заслужује достојанствен живот, да нико више не оскудева, јер скромност нашега народа и јесте тај највећи залог за испуњења и свих обећања и свих могућности, надања, очекивања и сваког смираја.

Уз традиционални поздрав, Христос васкрсе,

ваши, Нови Радио Сомбор и Удружење „ПОДИУМ“

Tagovi: , ,

Povezani članci

Васкрсење Господа Исуса Христа – ВАСКРС
Патријарх Порфирије служио у поноћ Васкршњу Литургију у храму Светог Саве на Врачару

Kategorije

Izbornik