Humanitarno

Novi dom, nova nada: Fondacija Ana i Vlade Divac sa porodicom Tasković u njihovoj novoj kući kod Vranja

 

  • Da lepo, dobro i pozitivno uvek pobeđuje, dokazuje i sledeći primer 

Vranje, 20. februar 2024. godineTomislav i Sanja Tasković, sa ćerkama Anđelom i Milicom, od nedavno žive u novom domu nadomak Vranja, u kom imaju sve uslove za dostojanstven i udoban život. Kuća u koju se porodica nedavno uselila kupljena je zahvaljujući donatorskoj akciji koju je pokrenula Fondacija Tamara Misirlić, a kojoj su se pridružili estradna umetnica Dragana Mirković i Fondacija Ana i Vlade Divac.

Danas je porodica Tasković ponosno ugostila u svom novom domu predstavnike Fondacije Ana i Vlade Divac.

  • Srećni smo što imamo novi dom. Sada imamo sve uslove za dobar život. Blizu su nam i prodavnica i apoteka, gradskim autobusom možemo brzo da stignemo u Vranje, a nadamo se da ćemo uskoro da nađemo i neki posao – rekao je Tomislav.

Do pre mesec dana, porodica Tasković živela je u zabačenom selu Lepčince, na vrhu planine Vučica, u veoma lošim uslovima, bez kupatila, sa oronulim zidovima i plafonom koji je često prokišnjavao, i bez puta kojim bi mogli da stignu do nekog većeg sela ili do Vranja. Sada, Anđela i Milica imaju svoju sobu, a majka Sanja ne mora više da pere veš ručno jer ima veš mašinu. Uz novu kuću imaju i poljoprivredno imanje pa će moći da nastave da se bave poljoprivredom, a blizina Vranju i redovan autobuski saobraćaj omogućiće ćerki Milici da nađe posao.

  • Najradosnija sam jer imam svoju sobu u kojoj mogu da radim domaće zadatke, a u školu sada idem autobusom, ne moram da pešačim kao nekada – rekla je ćerka Anđela.

Donatorskoj akciji za prikupljanje 25.000 evra za kupovinu kuće porodici Tasković priključilo se mnogo građana i organizacija.

  • Nama je važno da se što više organizacija i pojedinaca, čak i poznatih ličnosti, uključuje u humanitarne akcije, jer zajedno možemo najbolje da pomognemo onima koji su najugroženiji. Ova akcija upravo to pokazuje – kako moć zajedništva stvara nadu za celu porodicu i celo društvo. Ovom prilikom bih i da se zahvalim našoj dugogodišnjoj donatorki Anki Erne uz čiju donaciju je i omogućeno učešće u ovoj akciji – rekla je Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac tokom današnje posete porodici Tasković.
  • Iskoristila bih ovu priliku da se zahvalim Fondaciji Ana i Vlade Divac, Dragani Mirković i svim ostalim organizacijama i pojedincima koji su se priključili i pomogli nam da obezbedimo porodici normalan i pristojan život. Ovo je poseban dan koji obeležava novi početak i svetlu budućnost porodici Tasković – rekla je Tamara Misirlić.

Fondacija Ana i Vlade Divac, već više od 16 godina predano pomaže najsiromašnijim porodicama širom Srbije kroz donacije za rekonstrukciju ili izgradnju kuća, i nabavku drugih potrepština. Do sada je uz pomoć Fondacije Ana i Vlade Divac više od 750 porodica širom Srbije dobilo krov nad glavom. Osim humanitarne pomoći i promocije filantropije, Fondacija takođe uspešno vodi projekte podrške zajednicama kao i projekte usmerene ka ekonomskom osnaživanju ranjivih grupa i podsticanju zapošljavanja.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor       

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta KeepOne Radio

https://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio svih svih država regiona i dijaspora Omiljeni radio

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Redovna akcija davanja krvi u somborskom Crvenom krstu
Redovna akcija davanja krvi u somborskom Crvenom krstu

Kategorije

Izbornik