Sport

Nova teniska zvezda iz Sombora: Dve titule za mlađahnog Aleksu Mirkovića!

 

  • Aleksa Mirković uspešan na evropskom turniru Tempo Company Cup 2022

Na terenima Teniskog kluba „Đukić“ u Beogradu od 18. do 24. aprila održan je Tennis Europe u konkurenciji do 14 godina – Tempo Company Cup 2022. U srpskoj prestonici su protekle nedelje boravili igrači iz Španije, Francuske, Rusije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Srbije… Glavni žreb je bio na 64 igrača u muškoj konkurenciji.

Jedan od srpskih igrača na ovom evropskom turniru je bio Aleksa Mirković, član Teniskog kluba „Žak“ Sombor. Aleksa se bez igranja kvalifikacija našao u glavnom žrebu ovog renomiranog evropskog turnira. Tokom turnira je beležio ubedljive pobede do polufinala gde se sastao sa trećim nosiocem turnira iz Francuske Markom Aurele Desmoulins Rikot, posle jake borbe Aleksa uzima pehar za treće mesto na ovom evropskom turniru.

Takođe, na istom turniru je u paru sa srpskim igračem iz Niša, Urošem Živkovićem zabeležio treće mesto u dublu. Aleksa Mirković se sa ovog turnira vraća sa dve titule, beleži skok na evropskoj rang listi i sa svojim timom ima u planu da naredna takmičenja nastavi na evropskim turnirima zakazanih u zemlji i inostranstvu.

Aleksa je i ove godine iskoristio priliku da uživo prati ATP turnir Serbia Open i bude podrška u finalnom meču svom idolu, prvom teniseru sveta Novaku Đokoviću.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

АК АПАТИН: Софија Бујић сребрна у скоку у даљ уз лични рекорд, Ђуро Борбељ отпочео рад на савезним припремама, Уна Чегар наступа на Првенству Србије у планинском трчању
Organizatori i domaćini 42. Somborskog Intersport polumaratona: Želimo da gostima pokažemo našom trkom Sombor u punom sjaju

Kategorije

Izbornik