Kultura

Noć knjige u Gradskoj biblioteci „Karlo Bijelicki“ Sombor uz Moniku Maširević i Lagunu

 

  • Putopisno-dokumentarno predavanje „DODAJ SVETU MALO BOJE – INDIJA I NEPAL SA MONIKOM“ i izložba knjiga u izdanju IK Laguna „PUTOPISI“ 

Povodom Manifestacije Noć knjige, u petak, 7. juna, u dvorištu Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ (Kralјa Petra I 11) sa početkom u 20 časova biće organizovano putopisno predavanje „DODAJ SVETU MALO BOJE – INDIJA I NEPAL SA MONIKOM“.

Monika Maširević je putopisac, solo putnik, indolog, nomad, fotograf, a od nedavno i turistički vodič u Indiji i Nepalu. Indiju je do sada posetila 14 puta. Posvetila joj je tri putopisne knjige: Preživeću: avanture s hodočašća u Indiji, Put u Radžastan i Namaste, Indijo!. Živi nomadskim životom između dve države, Srbije i Indije.

Na Pozajmnom odelјenju za odrasle, biće upriličena izložba knjiga u IK „Laguna“ „PUTOPISI“.

Pozajmno odelјenje za odrasle biće otvoreno do 22 časa.

Noć knjige je regionalna kulturna manifestacija koju organizuje izdavačka kuća Laguna.

***

Putopisno-dokumentarno predavanje

DODAJ SVETU MALO BOJE – INDIJA I NEPAL SA MONIKOM

Petak, 7. jun 2024, u 20 časova – dvorište Gradske biblioteke Karlo Bijelicki (Sombor, Kralјa Petra I 11)

O predavanju:

Autorka predavanja će publiku putem fotografija i lične priče upoznati sa azijskim zemlјama – Indijom, koju je posetila 14 puta i Nepalom, u kome je boravila u novembru 2023. godine.

NEPAL: BUDINIM STOPAMA KROZ ZEMLJU HIMALAJA

Nepal je zemlјa nasmejanih, dobrodušnih i tolerantnih lјudi, rodno mesto Bude, prestonica azijske srednjovekovne kulture, zemlјa Mont Everesta i Himalaja, avantura i prirodnih lepota, Šerpasa i alpinističkih tura, drevnih hramova i hodočasničkih mesta. Autorka će nam predstaviti čuvenu dolinu Katmandu i najznačajnija mesta poput Baktapura, Nagarkota, Kirtipura i prestonice Katmandu.

NEVEROVATNOM INDIJOM SA MONIKOM

Autorka će nam predstaviti više indijskih saveznih država koje je na svom poslednjem putovanju kroz Indiju tokom 2023. i 2024. posetila. Čućemo zanimlјive priče iz Kašmira, Pandžaba, Odise, Kerale, Radžastana i Tamil Nadua.

O AUTORKI PREDAVANJA

Monika Maširević je putopisac, solo putnik, indolog, nomad, fotograf, a od nedavno i turistički vodič u Indiji i Nepalu. Indiju je do sada posetila 14 puta. Posvetila joj je tri putopisne kmastenjige: „Preživeću: avanture s hodočašća u Indiji“, „Put u Radžastan“ i „Namaste, Indijo!“. Živi nomadskim životom između dve države, Srbije i Indije.

**U slučaju lošeg vremena  putopisno-dokumentarno predavanje će biti održan u sali Dečjeg odelјenja Gradske biblioteke “Karlo Bijelicki” (Trg cara Lazara 3).


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , , , ,

Povezani članci

Somborska Biblioteka poziva autore do 40 godina na konkurs
BC Bowling Stones Sombor vas poziva na XIV GreenTown Jazz Fest

Kategorije

Izbornik