Najnovije

Nezavisnost i ASNS organizuju protest 24. juna ispred Ministarstva odbrane zbog šikaniranja radnika Krušika

 

  • Zbog nezakonite i prljave antisindikalne kampanje poslovodstva “Krušika” Ujedinjeni granski sindikati “Nezavisnost” i Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata organizovaće javni protest u Beogradu, ispred Ministarstva odbrane Srbije (Birčaninova 5), u ponedeljak, 24. juna, u 11 časova

Predstavnici dva sindikata govoriće o višemesečnim najgrubljim pritiscima i zastrašivanju radnika “Krušika” sa ciljem da oni odustanu od sindikalnog organizovanja čime se krše osnovna prava zaposlenih koja garantuju međunarodne konvencije, Ustav i zakoni Srbije.

Oba sindikata su se ranije obraćali predsedniku Vlade Srbije i resornim ministrima rada i odbrane tražeći hitan sastanak, kako bi se brzo rešavali problemi u valjevskoj namenskoj industriji koja je u vlasništvu države. Međutim, ni posle skoro mesec dana takav razgovor nije zakazan.

Početkom juna UGS Nezavisnost i ASNS su održali konferenciju za novinare u Valjevu ispred glavne kapije fabrike “Krušik“ gde je takođe ukazano na šikaniranje članova sindikata i kršenje njihovih prava i sloboda.


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , , ,

Povezani članci

„Видовдански колаж“ Педагошког факултета у Сомбору
RTV: Manifestacija Ulica starih zanata u Somboru

Kategorije

Izbornik