Kultura

Nedeljne priče: Ljubica Knežević umetnica, njena MIMOZA i njeni prijatelji

 

  • Važno je biti dosledan i slediti svoju kreativnost – osim ostalih brojnih komentara na društvenim mrežama, napisala je ovo na fejsbuk profilu svoje prijateljice i koleginice, Zlata Šipoš Đerić, nakon samog otvaranja nove izložbe umetničkih radova Ljubice Knežević

Mnogima u srcu ostaće i to ne samo autorki i zašto ne reći, slavljenici Ljubici Knežević, koja je prvog ovoaprilskog utorka upriličila evo već četvrtu samostalnu izložbu umetničkih sika. Članica somborskog Udruženja likovnih stvaralaca ULS – Likovna grupa 76 u krugu brojnih koleginica i kolega, umetnika, prijatelja građana, može da ponese ponos na najnovije, svoje ostvareno.

Biranim rečima izložbu je otvorio predsednik Grupe Zdravko Borojević, a nisu izostala ni ona najtananija iznenađenja za Ljubicu, kada su joj koleginice podarile i svoje stihove, s dušom joj kazivale i protkale te kolorite emocija uz nijanse svetlih prolećnih boja. NIje zato nikakvo čudo što je Ljubica poželela da izložbu ovoga puta nazove, jednostavno MIMOZA.

Izložbu možete svakako da posetite ukoliko to još do sada niste a i da jeste, osvežiće vas ponovo, radnim danima od 11 do 14 časova… no Ljubica će se zbog vas, kako kaže, zadržati i duže… mesto – poznato, pasaž na glavnoj ulici, u Galeriji Likovne grupe 76, Kralja Petra I 25.

  • Bila sam srećna, suzu sam pustila. Ne zamerite. Mnogo što šta mi se izdešavalo u bednih godinu dana. Ali ipak sam uspela da otvorim izložbu zahvaljujući nesebičnoj pomoći upravo PREDSEDNIKU GRUPE ZDRAVKU BOROJEVIĆU… HVALA MU NA TOJ NESEBIČNOJ POMOĆI – ponovila je dirnuta Ljubica, detalje možete da pogledate na ovom linku:

https://www.facebook.com/ljubica.knezevic.1650/videos/977533150321435

Naša Ljubica je bila ganuta i zato što su joj – uostalom kao i što je to postalo tradicija, podršku pružile članice i članovi Gradskog udruženja penzionera Sombor gde je i ona članica i čije slike krase već dugo lepo uređene prostorije ove brojne humanitarno-društvene organizacije.

Posebna Ljubicina zahvalnost ide apsolutno ravnopravno na adresu svog prijatelja – dugogodišnjeg umetnika i takođe prijatelja mnogih stvaralaca širom Srbije i Regiona Vladimira Omorca, zato što je za Ljubicu priredio u njegovom stilu – i video-film:

Galerija:

 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , ,

Povezani članci

Promocija knjige Darka Tuševljakovića u Somboru, dobitnika Evropske nagrade za književnost
Odabrane predstave za Zonsku smotru dramskog stvaralaštva

Kategorije

Izbornik