Kultura

Nataša Turkić imenovana u NO Zajednice matičnih biblioteka Srbije

Informaciju o koncepciji stručno – naučnog skupa Biblionet 2023, koji biti održan u septembru u Somboru predstavila Nataša Turkić direktorica GB Karlo Bijelicki

  • Na poziv dr Vladimira Pištala, upravnika Narodne biblioteke Srbije i predsednika UO Zajednice matičnih biblioteka Srbije u utorak, 21. februara, u Kruševcu je održana sednica Skupštine ZMBS. Domaćin skupa bila je Narodna biblioteka Kruševac, a GB „Karlo Bijelicki“ predstavljali su Nataša Turkić, direktorica i Dejan Podlipec, grafički dizajner

Skup koji je održan u prostorijama Gradske kuće u Kruševcu, pozdravili su zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović i dr Vladimir Pištalo.
Na dnevnom redu zasedanja bile su zastupljene četiri teme. O matičnim funkcijama u bibliotečko – informacionoj delatnosti: ostvarivanje, dokumentovanje i izveštavanje i obavezama biblioteka te novinama u vezi sa tim, govorila je dr Dobrila Begenišić iz Narodne biblioteke Srbije.
Uvođenje u primenu Direktive EU o pravu javnog pozajmljivanja u bibliotekama, bila je tema o kojoj je govorila dr Dragana Milunović, zamenica upravnika NBS.

Na sednici je informaciju o koncepciji stručno – naučnog skupa Biblionet 2023, koji će u organizaciji Zajednice matičnih biblioteka i Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ biti održan u Somboru, od 7. do 9. septembra, predstavila je Nataša Turkić, direktorica biblioteke.

Izbor novih članova Nadzornog odbora ZMB bila je poslednja tačka dnevnog reda, a za člana novoizabranog tročlanog NO, imenovana je Nataša Turkić, direktorica GBKB iz Sombora.

Beleži: Inja Firanj

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , ,

Povezani članci

Izložba “Registrovani” autorke Tijane Jevrić
Dobitnica NIN-ove nagrade Danica Vukićević gostuje u Somboru

Kategorije

Izbornik