Sport

Наставак успеха апатинских атлетичара у земљи и иностранству

 

  • Чланови Атлетског клуба Апатин су после прошлонедељног успешног наступа на Првенству Србије на 10 км на путу где је Ђуро Борбељ освојио титулу шампиона Србије, наставили већ наредног викенда (24. и 25. септембар) са низом успешних наступа на тркама у земљи и иностранству (Берлин, Рума, Београд, Калемегдан)

Најбољи апатински атлетичар Ђуро Борбељ, наступио је на 4. Међународном Румском полумаратону где је освојио вицешампионску титулу са одличним резултатом 1 сат 8 минута и 33 секунде, иза такмичара из Кеније, чувеног Стенлија Кипрута. У Руми је наступило још неколико чланова АК Апатин од којих је већина освојила медаље у старосним категоријама. Саша Антић освојио је прво место у категорији М50, Зоран Радичанин (1 сат 25 минута и 26 секунди) и Жива Вијоглавин (лични рекорд 1 сат 32 минута и 39 секунди) остварили су пласман на друго и треће место у категорији М40. Снежана Милошевић (1 сат 39 минута и 29 секунди) остварила је победу у својој категорији Ж50, Немања Ђурић забележио је тријумф као члан штафете у трци 3х7 километара. У полумаратонској трци наступио је и Игор Бакош који је оборио лични рекорд са резултатом 1 сат 33 минута и 28 секунди.

У Београдском парку Ташмајдан је у суботу 24. септембра увече одржана штафетна трка 2х800 метара у оквиру манифестације Be Active, у којој су друго место у укупном пласману остварили чланови АК Апатин Александар Стајић и Мирослав Пешић, на такмичењу су наступили у пару и Радомир Топличанин и Александар Максимовић.

На Калемегдану је одржан традиционални ултрамаратон самопревазилажења где је у трци на 6 сати тријумфовао Зоран Марковић са претрчаних 69 километара, док је у трци на 12 сати вицешампионску титулу освојио Зоран Шкорић са претрчаних 86 километара и 895 метара.

У Берлину је одржан један од највећих светских маратона где је наступило више од 45 хиљада учесника међу којима је било и троје члана АК Апатин који су истрчали одличне трке на нивоу својих личних рекорда, маратонску стазу од 42 километра и 195 метара Предраг Пего Вејин истрчао је за 3 сата и 15 минута, Милан Маринковић 3 сата 8 минута и Александра Тодоровић 3 сата 47 минута.

У Шапцу је у организацији АШК Темпо Шабац одржан 5. Госпојински атлетски митинг на којем су у великом броју наступили млади чланови Атлетског клуба Апатин и Атлетског клуба Омладинац Пригревица предвођени тренером Бојаном Томашевићем, најуспешнији наступ имала је Софија Бујић која је освојила друго место у дисциплини скок у даљ из зоне скоком од 3 метра и 50 центиметара.

Наредног викенда апатинске атлетичаре очекују наступи на Зрењанинском полумаратону и на полумаратону у Крагујевцу.

Галерија фотографија: 1) Победници Румског полумаратона; 2) Ђуро Борбељ; 3) Радичанин и Вијоглавин, друго и треће место, Рума; 4) Прво место за Сашу Антића; 5) Пешић и Стајић, други и трећи с лева; 6) С разлозима за расположење; 7) Зоран Шкорић, ултрамаратон, Калемегдан; 8) Милан Маринковић, Берлин; 9) Предраг Вејин у Берлину; 10) Софија Бујић на постољу; 11) Скок у даљ и нова медаља за Софију; 12) Млади атлетичари у Шапцу; 13) Апатин, један од клупских амблема и успомена:

Медијска пажња и пратња: Нови Радио Сомбор

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Fini oktobarski start: Dame trče i Za srećnije detinjstvo
Kristina Kosanović dvostruka osvajačica medalja na Karate kupu bakra u Boru

Kategorije

Izbornik