Sport

Nakon utakmice sa Holandijom: Rukometaši Srbije, vi ste u prvoj loži ambasadora ove zemlje

 

Srbija – Holandija 32:30 (15:17)  

  • Na onaj iskonski dostojanstven sportski način reprezentativci Srbije u rukometu zaokružili su večeras u poljskim Katovicama svoje učestvanje na smotri najboljih na svetu. Bravo momci, vi ste zaista najveći ambasadori zemlje, uz sve one sportiste koji kao i vi ovu državu predstavljaju kao najbolje lice Srbije

Jedanaesto mesto među trideset dve nacionalne selekcije sa svih kontinenata ravno je osvajanju medalje. Ne samo zbog težine zadatka koji ste imali, ne samo zbog toga što se okupite tek nešto više od desetak dana pred Šampionat i imate tek utakmicu-dve pripremne, za razliku od svih vaših takmaca sa kojima ste se uspešno nadigravali, ne samo zato što ste zaista složni, svi kao braća, već i zato što ste odoleli svim pritiscima, svim povredama naših junaka tokom takmičenja, jer uz sve to, smogli ste snage da odigrate baš najbolje u utakmici kojom ste stavili uspešno tačku na vaš start. Kao da ste igrali za medalju, tako ste odigrali. Za svako cenjenje.

Iako je poslednjih godina, Holandija u muškom rukometu poprilično napredovala, imala mnogo više šansi za okupljanja, uigravanja, pa i sredstava naravno, iako je ista ta favorizovana Holandija imala tokom čitavog prvog dela igre konstantno 2-3 gola razlike i završila prvo poluvreme sa prednošću često na najvećim takmičenjima, dva gola viška koji znače uglavnom, pre svega u psihološkom smislu i odvijanje daljeg toka rezultata, niste imali sportskog pardona, naprotiv. U nastavku vaše preuzimanje ne samo igre koju ste inače diktirali i dok ste rezultatski bili u minusu, već pametno održavanje rezultata, ishodovalo je narčito u samoj završnici sigurnu pobedu. Vi, hrabri momci, svojim ponašanjem, držanjem, harmonijom i u igri i van nje, dajete novim nadama rukometnog sporta veru da uz ljubav i dušu prema ovom kolektivnom sportu lepote i mašte, vraćate veru da rukomet poput decenijama ranije, učinite sportom da on ponovo postane sport škole, sport novih budućih igrača, sport sa kojima će se mladi pa i oni koji neće igrati rukomet poistovećivati, sport koji će sve istinske i iskrene što je najvažnije, poštovaoce vašeg znanja, volje i odanosti reprezentaciji, radovati.

Čestitke reprezentaciji Srbije na Prvenstvu sveta za rukometaše, svim prvotimcima, selektoru Antoniju Đeroni, treneru, nenadmašnom rukometnom asu Žikici Milosavljeviću, čitavom stručnog štabu, Novi Radio Sombor.

Na stranicama našeg portala slede naredne rubrike posvećene ovim momcima srca, mudrosti i duše.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Damjana Perenčević novu sezonu započela trećim mestom
Katarina i Boris seniorski prvaci Srbije

Kategorije

Izbornik