Najnovije

Načelnik ZBUO Goran Nonković održao redovnu sednicu Saveta

 

  • Prethodne srede načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković održao je redovnu sednicu Saveta Okruga. Osim članova Saveta kojeg čine gradonačelnik Sombora i predsednici opština Kula, Odžaci i Apatin prisustvovali su i izvestioci po tačkama dnevnog reda zakazane sednice

Na sednici je predstavljen izveštaj o preduzetim aktivnostima i daljim koracima JKP «Regionalni centar za upravljanje otpadom Rančevo». U izveštaju je navedeno da je izvršen izbor konsultanata koji će učestvovati u izradi dokumentacije za javnu nabavku za izbor izvođača radova. Takođe su definisane i neophodne aktivnosti koje jedinice lokalnih samouprava Okruga moraju da preduzmu.

Pod tačkom koja se odnosila na aktuelne projekte koji su, ili u fazi planiranja ili fazi izvođenja, navedeni su kapitalni projekti za svaku od jedinica lokalne samouprave koje čine Zapadnobački upravni okrug. U velikoj meri je potvrđeno da su jedinice lokalnih samouprava Okruga u realizaciji svojih projekata uspele da obezbede sufinansiranje na nivou Pokrajine, Republike ili fondova, čime je omogućeno da finansijska sredstva budžeta JLS iskoriste za više projekata.

Kapitalna ulaganja su usmerena na podizanje standarda građana (izgradnja vodovoda, kanalizacije, ulica, trgova, zdravstvenih ustanova, muzeja…), ostvarivanje uslova za privlačenje investitora, uređenje pristupnih saobraćajnica i industrijskih zona (državni putevi, granični prelazi, koridori u okviru industrijskih zona).


Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , , , , , , ,

Povezani članci

MUP apeluje na građane da blagovremeno podnesu zahtev za izdavanje putne isprave
Prognoza vremena: Naredne sedmice osetno toplije

Kategorije

Izbornik