Ekonomija

Nabavljena nova oprema za testiranje biljnih sorti

 

  • Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Poljoprivredna stručna služba Sombor (PSS) predstavili su danas, u prostorijama PSS, rezultate projekta „Nabavka opreme za testiranje biljnih sorti“

Nove mašine, među kojima su četvoreda sejačica za širokorede useve od 50 do 70 cm, kombajn za oglede sa adapterom za kukuruz, uljanu repicu i suncokret i sejačica za strmine, prema rečima direktora PSS Vladimira Sabadoša, služiće prvenstveno za mikrooglede.

Realizaciju nabavke novih mašina omogućila je Evropska unija. U ime delegacije EU, Nikola Bertolini poručio je da je poljoprivreda u Srbiji povezana sa EU, kao što je i EU povezana sa Srbijom, pa će i ubuduće pomagati jedni drugima.

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Željko Radošević izrazio je zahvalnost delegaciji EU koja je kontinuiranim aktivnostima i finansijskom podrškom podržala opremanje ne samo PSS, već i još tri ogledna dobra u Srbiji, istakavši da će ova oprema nesumnjivo doprineti jačanju sektora semenarstva u Srbiji.

Zamenica gradonačelnika Sombora Ljiljana Tica i član Gradskog veća Slobodan Stanić ovom prilikom svečano su uručili učesnicima projekta makete fijakera, kao simboličan poklon, koji je pripremila Poljoprivredna stručna služba.

Projekat je finansirala Evropska unija u ukupnom iznosu od 483.558 evra, a nastao je kao jedan od rezultata zaključaka prethodnog IPA projekta „Jačanje kapaciteta fitosanitarnog sektora u oblasti priznavanja biljnih sorti uključujući i ovlašćene organizacije“.

Media attention and coverage: Novi Radio Sombor
(All copyrights of any further publication of this section and its entire content posted on the portal of Novi Radio Sombor without the request and permission of any party or individual are protected and retained by all relevant legal mechanisms)
accompanied by: Srdjan Acanski, B.Sc.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , ,

Povezani članci

Privredna komora Srbije: Eliksir grupa planira da gradi fabriku u Egiptu
Završno predstavljanje rezultata Platforme „Održivi razvoj za sve“ u Somboru

Kategorije

Izbornik