Najnovije

Muzička škola Petar Konjević priredila koncert povodom nabavke novog klavira

 

  • Povodom nabavke novog polukoncertnog klavira, koji je kupljen udruženim sredstvima Grada Sombora i takozvanog učeničkog dinara, direktorica škole Milena Despotović je sa profesorima i učenicima Muzičke škole „Petar Konjović“ organizovala koncert kom su prisustvovale zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica i članica Gradskog veća Antonija Nađ Kosanović.

Za kupovinu klavira iz budžeta Grada Sombora obezbeđeno je 2,9 miliona dinara, dok je škola učestvovala iznosom od tristotine hiljada dinara prikupljenih od svojih đaka.

Pre koncerta, domaćini su svoje goste poveli u obilazak učionica i upoznali ih sa planovima razvoja, potrebama i uslovima u kojima profesori i učenici somborske Muzičke škole rade i obrazuju se.

„Ovo je izuzetno lep povod da se sretnemo i družimo uz tonove sa novog i vrednog instrumenta – polukoncertnog klavira marke „Hofman“, koji je kupljen za više od dve stotine učenika somborske Muzičke škole „Petar Konjović“, koji ga neposredno i svakodnevno koriste na svom obrazovnom putu. Mi smo ponosni na činjenicu da svake godine đaci naše muzičke škole poberu mnoštvo nagrada na svim mogućim muzičkim takmičenjima, bilo da su ona na domaćoj, bilo međunarodnoj sceni i da se često vraćaju donoseći u naš grad Grand prije sa tih takmičenja. Naš grad, naša muzička škola i naši učenici koji pohađaju ovu školu, zaslužuju da im se omoguće što bolji uslovi za to, a Grad Sombor će nastaviti da ulaže sredstva kako bi se taj cilj i ostvario“, izjavila je zamenica Tica.

Nakon obilaska škole, organizovan je koncert na klaviru, na kom su svirali bivši i sadašnji učenici, kao i profesori muzičke škole. Među njima, bio je i Filip Vidanović, bivši učenik muzičke škole i najbolji u svojoj generaciji, a danas student dva fakulteta uporedo Muzičke akademije u Novom Sadu i Medicinskog fakulteta.

Polukoncertni klavir je vredan i neophodan instrument Muzičke škole koji će u značajnoj meri doprineti kvalitetu obrazovanja, a Grad Sombor će nastaviti da finansijski bude podrška kao i do sada, negujući kulturu, umetnost i muzičku tradiciju po kojoj je nadaleko poznat.

 

 

AcanskiS © 

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium “Uvek na licu mesta“, izdavača Novog Radio Sombora, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Medijskom Konkursu za 2023. godinu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor *

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

 

 

Povezani članci

Град Сомбор у сарадњи са Канцеларијом бесплатне правне помоћи одржаће у среду састанке са заинтересованим корисницима правне помоћи
Apatinci učesnici medjunarodne filatelisticke izlozbe ,,Balkanfila XIX“ u Domu Vojske Srbije Beograd

Kategorije

Izbornik