Najnovije

MUP: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo osam osoba i 14 ranjenih

Foto: http://www.mup.gov.rs/

  • Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su U. B. (2002) zbog postojanja osnova sumnje da je usmrtio osam osoba i 14 ranio

Kako je potvrdio MUP, on se sumnjiči da je sinoć u selu Malo Orašje kod Smedereva vatrenim oružjem usmrtio pet osoba i šest ranio, a potom u selu Dubona kod Mladenovca, usmrtio još tri osobe i osam ranio.

Potom je, kako se sumnja, zaustavio taksistu i primorao ga da ga odveze do sela Vinjište kod Kragujevca, gde ga je policija uhapsila.

Policija je pretresom vikendice koju osumnjičeni koristi u mestu Ševšin, pronašla karabin sa optikom, pištolј, signalni pištolј, dva prigušivača, lovački nož i druge delove oružja, 164 metka različitog kalibra, 13 lovačkih patrona, 12 čaura, 4 signalna metka i 25 komada karabinske municije.

Takođe, prilikom pretresa kuće i pomoćnog objekta u naselјu Vinjište, policija je pronašla i četiri ručne bombe, više kutija sa pištolјskom municijom, više komada puščane municije, okvir za pištolј, dva okvira najverovatnije za automatsku pušku, nosač optike, kao i automatsku pušku bez fabričkog broja.

U ovoj opsežnoj akciji učestvovalo je više od 600 policajaca, pripadnika Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Policijske brigade, Jedinice za obezbeđenje, saobraćajne policije, Službe za specijalne istražne metode, Interventne jedinice 92, Helikopterske jedinice, Sektora za analitiku, telekomunikacione i informacione tehnologije, kao i područnih policijskih uprava u Beogradu, Smederevu i Kragujevcu.

Usledio je dalјi rad policije i tužilaštva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Tagovi: , ,

Povezani članci

Antonio Ratković gradonačelnik Sombora na 12. skupu Zajedničkog konsultativnog Komiteta regiona EU-RS
Priopćenje za javnost Demokratske zajednice Hrvata

Kategorije

Izbornik