Region

Mladi sportski asovi regiona: Makaranin IVAN OKMAŽIĆ – Stipendist Zaklade Marin Čilić

Talentovani biciklista Ivan Okmažić na svom omiljenom dvotočkašu sa kojim postiže odlične rezultate ispred panorame svog grada Makarske

  • Treću godinu za redom Zaklada Marin Čilić dodjeluje stipendije i donacije klasičnim mladim glazbenicima i sportašima te donacije školama. S obzirom na epidemiološke uvjete, ove je godine dodjela organizirana u sportskoj dvorani Agram u Zagrebu poštujući propisane mjere i pazeći na sigurnost i zdravlje stipendista, medija i organizatora. I ove je godine proslavljeni hrvatski tenisač Marin Čilić uručio stipendije, po 10 000 kuna za 10 vrhunskih mladih glazbenika te 11 iznimnih mladih sportaša te po 50 000 kuna dvjema školama – gimnaziji u Županji i Srednjoj školi Zlatar

– Svake godine odabir stipendista kao da je sve teži. Jako je puno talentirane djece, iznimno uspješnih mladih ljudi koji zaslužuju svu podršku nas koji smo u mogućnosti tu podršku pružiti. Znam iz osobnog iskustva što znači sam graditi svoj put, tako da sam najsretniji kad ovako nešto mogu raditi. Podupirati, biti nekome onaj vjetar u leđa za ostvarenje snova – kazao je Marin Čilić.

Među mladim sportašima koji su dobili stipendiju je i član Biciklističkog kluba Makarska Ivan Okmažić.

Ivan je od ove godine junior, a u kadetskoj karijeri bio je hrvatski reprezentativac i dobitnik mnogih priznanja. Okmažić je već u ulaznoj juniorskoj konkurenciji na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske održanom u Svetoj Nedjelji postao državni prvak u ciklokrosu, a u ovom mjesecu se našao u reprezentaciji Hrvatske za nastup u Italiji. Ivan Okmažić nam kaže kako se prijavio na natječaj za stipendiju Zaklade Marin Čilić, a u prijavi poslao životopis, uspjeh u školi i sportske rezultate te zadovoljio trežene kriterije i postao novi stipendist. Mladi sportaši koji su dobili ove stipendije mogu ih koristiti za daljnje usavršavanje poput seminara, odlaska na natjecanja, kupnju sportske opreme i slično.

Mladi sportaši koji su dobili stipendije su Petra Marendić (jedrenje) Reina Rimbaldo (veslanje), Ivan Okmažić (biciklizam), Nika Jagečić (skijaško trčanje), Anja Santini Mikulić (sportsko penjanje), Ivo Hrsto (plivanje), Aleksandar Kalabić (karate), Melani Bosić (atletika), Sara Šulekić (sportska gimnastika), Tamara Artić (ritmička gimnastika) i Šime Jardijev (atletika).

Zaklada Marin Čilić je pokrenula projekt stipendija prije tri godine s ciljem pružanja podrške darovitoj djeci koju okolnosti poput nedostatka finacijskih sredstava, sprječavaju u usavršavanju vještina i ostvarivanja njihovih snova.

Izvorni tekst: J. K. (Makarsko primorje – http://www.makarsko-primorje.com/)

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

http://keepone.net/radio/k138251/novi-radio-sombor*

*Novi Radio Sombor na vodećoj platformi radio stanica svih država sveta

Tagovi: , , , ,

Povezani članci

Crna Gora: Učlani se u mrežu NVO sjevera

Kategorije

Izbornik